Lakástűz

2022.03.29. 19:16

Kecskeméti családoknak és mozgássérült fiataloknak ajándékoztak füstérzékelőket

Az Együtt a Kecskeméti Családokért Közhasznú Alapítvány, valamint a Mozgássérült Fiatalokért Alapítvány képviselőinek adott át a XII. Országos Kéménykonferencián Gyapjas János tűzoltó ezredes füstérzékelőket – számolt be róla a katasztrófavédelem.

baon.hu

Az Együtt a Kecskeméti Családokért Közhasznú Alapítvány, valamint a Mozgássérült Fiatalokért Alapítvány képviselői vették át az adományokat Fotó: Kovács Andrea tűzoltó főhadnagy

Mint írják, a lakástüzek többségénél a mérgező füst vezet füstmérgezéshez, rosszabb esetben halálhoz. Számos esetben a lakásokban kialakuló tüzet – főleg éjjel – a benntartózkodók már csak túl későn, vagy egyáltalán nem észlelik. Egy lakástűz esetén csak néhány perc áll a lakók rendelkezésére, hogy felmérjék a helyzetet és biztonsággal elhagyják az otthonukat. Így kerülnek a képbe az otthoni füstérzékelők. A lakóépületek helyiségeiben kialakuló tüzeknél a tűz kezdeti szakaszában már keletkezik füst. 

A füstérzékelők nagyjából egy percen belül hangosan jeleznek, így adva nagyobb esélyt a menekülésre és a túlélésre.

A tüzek korai észlelésének legjobb módja, ha beszerzünk egy füstérzékelőt. Azokban a lakásokban, ahol füstérzékelő van, nem keletkezik nagyobb tűz, hiszen még annak kialakulásakor meg lehet fékezni a lángokat. Egy füstérzékelő nemcsak életet ment, hanem annak köszönhetően a keletkező károk mértéke is jóval kisebb.

A XII. Országos Kéménykonferencián Gyapjas János tűzoltó ezredes, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese a Somogyi Elektronic Kft. felajánlásának és a megyei tűzoltószövetség támogatásának köszönhetően a Bács-Kiskun Megyei Tűzmegelőzési Bizottság nevében harminc füstérzékelőt adott át az Együtt a Kecskeméti Családokért Közhasznú Alapítvány, valamint a Mozgássérült Fiatalokért Alapítvány képviselőinek. A felajánlás összesen száz készülékről szól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában