Galériával/Videóval

2022.03.20. 14:59

Játékosok vették birtokba a kecskeméti sportcsarnokot

Vasárnap Kecskemétre, a Messzi István Sportcsarnokba érkezett az Országos Gaming Expo (OGEX 2022). Az esemény az első olyan országos számítógépes játékokat középpontba állító rendezvénysorozat, amit két hónapon keresztül az egyes megyeszékhelyeken rendez meg az Egymillióan a Magyar Esportért Egyesület (Esportmilla) február 18-tól.

Horváth Péter

Országos Gaming Expo Kecskemét. Fotó: Horváth Péter

Fotó: Horváth Péter

A megyeszékhelyen egy napig jelen lévő gaming roadshow az ingyenes részvételen keresztül lehetőséget biztosított a megyebeli játékosoknak is, hogy kipróbálják magukat a különböző videójátékokban, társasjátékokban, videójátékos kompetencia felmérésben, egyéb fizikai aktivitást igénylő játékokban. Star Wars kiállítás, és az autószimulátorok sem hiányozhattak a minden korosztály számára élményt kínáló rendezvényről. Valódi időutazást jelentettek a retro számítógépek és játékkonzolok, ezeken keresztül idézhette fel gyerekkorát a mai 30-as, 40-es korosztály, és láthatták meg a mostani fiatalok, hogy milyen volt a számítógépes játék a ‘80-as-’90-es években. Ennek szinte ellenpontjaként az élvonalbeli virtuális valóságban játszódó programok is megtalálhatók voltak az eseményen. 

 

A roadshow keretein belül rendezik meg a FIFA22 országos e-sport versenyt, a Magyar E-sport Szövetség (HUNESZ) versenykiírása alapján. A rendezvény szórakoztató és szakmai részéről műsorvezetők, e-sport szakértők és influencerek gondoskodtak.

 

Csanda Gergely projektvezető elmondta, hogy a rendezvény kiváló lehetőséget biztosít a helyi játékos, és informatika iránt érdeklődő fiataloknak az egymással való kapcsolatteremtésre, illetve az legújabb, számítógépes játékokkal kapcsolatos technikai vívmányok megismerésére. Hozzátette, hogy világszerte a hagyományos sportágak nézettségével és díjazásával vetekszik egy-egy Esport esemény, és hazánkban is nagy fejlődési potenciál van e területben.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában