Galériával

2022.03.17. 13:37

Innovációs műhelyt avattak fel Jánoshalmán

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) Szent István Biztonságkutató Központjának kihelyezett innovációs műhelyét adta át Jánoshalmán, a Renner Bt. központi telephelyén Dr. Gyuricza Csaba rektor és Dr. Renner Tamás, a cég műszaki igazgatója, fejlesztési vezetője. Az eseményen a partnerek együttműködési megállapodást is aláírtak a hazai és nemzetközi innovatív biztonságkutatásokban történő közös részvételre.

Pozsgai Ákos

Balról jobbra: Dr. Máthé László, Dr. Renner Tamás és Dr. Gyuricza Csaba avatták fel a műhelyt Fotó: Pozsgai Ákos

Fotó:

A MATE Biztonságkutató Központja minden olyan területet kutat, amely valamilyen szakmai vagy, tudományos szempontból kapcsolódik a biztonsághoz, vagy érinti azt. E célból az egyetem együttműködési megállapodásokat köt olyan partnerekkel, amelyek profilja egybevág a központ szakmai, kutatási, tudományos tevékenységével. Az együttműködés égisze alatt a partner bekapcsolódhat a központ kutatási, innovációs tevékenységébe, valamint kutatócsoportokat és kihelyezett innovációs műhelyeket hozhatnak létre közösen hangzott el az együttműködési megállapodás aláírásakor.

A jánoshalmi székhelyű RENNER Bt. alapítása óta meghatározó szerepet tölt be műszaki gumiáruk, ezen belül prés-vulkanizált gumi-fém termékek gyártásában. 

Termékei közül kiemelkedik egy öt típusból álló rezgéscsillapító család. A cég a Renner-50 univerzális összkerékhajtású erőgép projektjével a magyarországi traktor előállítás újraindítását tűzte ki célul. E fejlesztés révén kertészetek, állattartó telepek és kommunális üzemek számára gyárthat elérhető árú, magas minőségű, alacsony üzemeltetési költségű erőgépeket – mondta el Renner Tamás, a Renner Bt. műszaki igazgatója, fejlesztési vezetője.

Forrás: Pozsgai Ákos

Az eseményen átadott kihelyezett innovációs műhelyben rendelkezésre állnak az innovációhoz, kutatáshoz-fejlesztéshez szükséges feltételek és eszközök. A műhely igény és lehetőség szerint szakmai gyakorlatra fogadja a MATE hallgatóit, gondoskodik számukra a szak- vagy diplomadolgozat, doktori értekezés elkészítéséhez, az azok témájához szükséges helyszínről és ismeretekről. Az innovációs műhely stratégiáját Dr. Máthé László, a MATE Külkapcsolati és Koordinációs Központ vezetője ismertette.

 

– Nagy büszkeséggel töltöttel, hogy egy ilyen impozáns, a világon bárhol a legszínvonalasabb kutató-fejlesztő cégként helyét megálló táraságnál lehettem. Főleg a műszaki tudományok területén a biztonságkutatás területén kívánunk szoros együttműködést kialakítani kutatásban innovációban. És nem lemondva természetesen azokról a lehetőségekről, sem, amelyek a képzésben, az oktatáshoz kapcsolódnak gyakorlati helyszínként, vagy akár a duális képzésben – hangsúlyozta Dr. Gyuricza Csaba, a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem rektora a Rennez Bt. jánoshalmi üzemében tett látogatása során az együttműködési megállapodás aláírása után.

Dr. Gyuricza Csaba (balra), a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem rektora és Dr. Renner Tamás (jobbra), a Renner Bt. műszaki igazgatója, fejlesztési vezetője írták alá a megállapodást Forrás: Pozsgai Ákos

– Rendkívül nagy öröm volt számunkra, egyrészről az, hogy tudunk együtt dolgozni újra az Agrártudományi Egyetem jogutódjával, amelyet most 2021 óta Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetemnek hívnak, mert úgy gondoljuk, hogy igazi fejlődés egy vállalat életében csak akkor érhető el, hogyha a tudományos kutató műhelyekkel, az egyetemekkel nagyon szoros együttműködésben dolgoznak. Ahhoz, hogy mi 2030-ban, 2040-ben is azt tudjuk majd mondani, hogy a Renner Bt. fejlődő pályán áll, annak az az alapja, hogy az innovációra, rendkívül nagy összegeket és erőforrásokat fektessünk – hangoztatta Renner Tamás, a Renner Bt. műszaki igazgatója, fejlesztési vezetője, aki szerint a jó kapcsolati rendszer az alapja a magas színtű fejlődésnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában