SoltON

2022.03.27. 07:00

Helytörténeti vetélkedőn vettek részt a solti iskolások

Helytörténeti vetélkedőre hívta a solti felső tagozatos általános iskolásokat a Vécsey Károly Művelődési Ház és Könyvtár, amelynek a SoltON nevet adták.

Lencsés P. Anna

Illusztráció. Fotó: Shutterstock

A felhívásra öt csapat jelentkezett, akik a művelődési házban mérték össze tudásukat. Huber Ágnes könyvtáros elmondta, hogy második alkalommal rendezték meg a vetélkedőt azzal a nem titkolt céllal, hogy a helyi általános iskolások kötődését szülőhelyükhöz, Solthoz ezúton is növeljék, tudásukat lakóhelyükről bővítsék, gyarapítsák. 

 

A vetélkedő anyagában szerepeltek a város nevezetes épületei, szobrai, emléktáblái. Külön hangsúlyt fektettek és több feladatban is megjelenítették gróf Vécsey Károlynak, a tizenharmadik aradi vértanúnak és családjának történetét, kiemelve a család solti kötődését. Aktuális események is helyet kaptak a feladatok között. Ilyen volt többek között a közelmúltban lezajlott, gazdag leletanyaggal végződő régészeti ásatás, amely az általános iskola területén levő új sportcsarnok építése kapcsán történt, vagy a közelmúltban megjelent Bács-Kiskun megyei helytörténeti mesegyűjtemény felhasználása, a Meseföld, amelyet Császár Levente írt. 

 

A jelentkező gyerekeknek adtak segédanyagot a felkészüléshez, és akik ellátogattak a városi könyvárba, ott személyesen is kaphattak segítséget. 

 

A színekkel jelölt csapatok közül az első helyet a sárga csapat nyerte, amelynek tagjai Korsós Máté, Korsós Alexa, Horváth Petra és Kovács Domonkos voltak. Második lett a kék színnel jelölt csapat, Végh Krisztián, Fábián Róbert, Hegedűs Ákos, Nitsch Ákos. Ezt a két csapatot Kissné Horváth Anima tanárnő készítette fel. A zöld csapat végzett harmadikként, ennek tagja volt Lá­zár Tamás, Oláh Milán, Molnár Péter és Koch Lóránt. Segítőjük Princes-Fodor Erika tanárnő. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában