Támogatás

2022.03.14. 07:00

Gyűjtést szerveztek a menekülteknek Kerekegyházán is

Adományokat gyűjtöttek és gyűjtenek Kerekegyházán az ukrajnai menekültek megsegítésére. Az első kisteherautónyi szállítmány már el is indult Záhonyba.

Gulyás Sándor

Három nap alatt egy kisteherautónyi adomány gyűlt össze Fotó: Gulyás Sándor

Elindult az önkormányzat szervezésében meghirdetett első kerekegyházi adomány az ukrajnai háború elől menekülők megsegítésére. 


– Ismét bebizonyosodott, hogy városunk lakossága és vállalkozói széles körben összefognak, ha segítségre van szükség, így a felhívást követő három napon belül összegyűlt egy kisteherautónyi adomány. 

Az önkormányzat emellett ötszázezer forint gyors támogatást is nyújt a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnek a menekültek segítése érdekében.

Köszönettel tartozunk Gavula-Recte Mikula Istvánnak, aki vállalta, hogy elszállítja az eddig összegyűlt tartós élelmiszert, higiéniai termékeket, gyermekruhákat és ágyneműket Záhonyra, az ottani művelődési központba, amely jelenleg menekültszállóként és elosztóhelyként működik – tájékoztatta hírportálunkat dr. Kelemen Márk polgármester. 
 

Az adománygyűjtés folytatódik, a szervezők tartós élelmiszereket, főleg konzerveket, készételeket, higiéniai, babaápolási termékeket, nem vényköteles gyógyszereket, vitaminokat, láz- és fájdalomcsillapítókat, ásványvizet, tisztálkodási szereket, védőmaszkot, gumikesztyűt, takarókat, hálózsákokat várnak. 


– Az adománygyűjtő és -elosztó állomások tájékoztatása szerint ruhát, cipőt nem vesznek át, így azokat nem tudjuk fogadni, viszont környezetünkben is egyre több befogadó család kér ruházati segítséget, ezeket a kerekegyházi csoportok oldalain érdemes követni, és felvenni velük a kapcsolatot. Aki a gyűjtéssel kapcsolatban érdeklődik, továbbá aki magánemberként, családi, baráti kapcsolatok alapján Kerekegyházára érkező menekültekről tud, az szintén jelezze az érkezők számát, korát kollégáimnak, hogy segíthessünk, amiben csak tudunk – tette hozzá Kelemen Márk. 
Az adományokat a Katona József Művelődési Házban, hétfőtől péntekig, 8 és 20 óra között lehet leadni. További információ a 06/70 452 0912 számon kérhető. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában