Fórum

2022.03.17. 17:05

Csökkent a regisztrált bűncselekmények száma Bács-Kiskun megyében

A megye biztonsági helyzetéről szervezett Közbiztonsági Fórumot tegnap az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) és a Bács-Kiskun Megyei Polgárőr Szövetség Helvécián, a művelődési házban.

Horváth Péter

Fekecs Dénes, Szigeti László, Túrós András, Arató László, Czigány János, Balogh Károly, Csorba Sándor. Fotó: Horváth Péter

A fórumon megye bűnügyi, közbiztonsági helyzetéről beszélt Arató László rendőr ezredes, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság főkapitány-helyettese. Arató László elmondta, a rendőrség megőrizte a megye kiegyensúlyozott közbiztonsági állapotát, hozzátéve, hogy Bács-Kiskunra nem jellemző kritikus térség. 

Tavaly négy százalékkal csökkent a regisztrált bűncselekmények száma 2020-hoz képest 

– ez egy tendenciába illeszkedik, öt éve folyamatos csökkenés jellemzi a bűncselekmények és balesetek számát megyénkben, azonban a migrációs nyomás folyamatosan nő. Ezért is fontos a polgárőrség határrendészekkel való együttműködése.


Dr. Túrós András OPSZ elnök a polgárőrség kimagasló társadalmi elfogadottságáról szólt. Kiemelte, hogy a polgárőrség az utóbbi 12 évben a kormányzat stratégiai partnere, ennek köszönhetően rendezett jogi környezetben láthatják el feladataikat és a kiegyensúlyozott költségvetésnek köszönhetően hatalmas fejlődés tapasztalható a szervezetben technikai téren is, mindemellett folyamatosan nő az országos létszám. 

Az elnök hangsúlyozta, hogy szeretné, hogy minden településen legyen polgárőr egyesület, ennek érdekében elindították a Magyar Falu 100 programot.

Dr. Fekecs Dénes megyei elnök a polgárőrség idei kiemelt feladatairól beszélt. Elmondta, hogy erőforrásaikat alaptevékenységük ellátására, a helyi közrend és közbiztonság védelmére, a bűnmegelőzésben való közreműködésre koncentrálják, valamint fontos szerepet kap a közlekedésbiztonság fenntartása is.


Az esemény vendége volt dr. Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét alpolgármestere, aki a polgárőrség közbiztonság fenntartásában betöltött szerepét méltatta és elmondta, hogy a városvezetés 60 millió forinttal támogatta a kecskeméti egyesületeket az elmúlt négy évben.


A felszólalásokat követően egy szolgálati autót is átadtak a helvéciai polgárőrségnek.

Fotó: Horváth Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában