Kiskunhalas

2022.03.05. 19:55

Benkő Tibor: Az senkinek sem jó, ha háború van

– Mindannyiunk célja Magyarország békéjének, biztonságának a szolgálata, a magyar emberek nyugalmának a biztosítása a jövőt illetően is – jelentette ki Benkő Tibor honvédelmi miniszter a Kiskunhalason tartott lakossági fórum előtti sajtótájékoztatón szombaton.

Tapodi Kálmán

Bányai Gábor országgyűlési képviselő (jobbra) meghívására érkezett Kiskunhalasra Benkő Tibor honvédelmi miniszter Fotó: Tapodi Kálmán

– Napjainkban az orosz-ukrán háború is rávilágítja a figyelmet arra, hogy Magyarország és ennek a régiónak a békéje és biztonsága nagyon törékeny. Egyik napról a másikra alakulhatnak ki olyan helyzetek, amelyeket kezelni kell. Úgy gondolom: a háború senkinek nem jó. Magyarország is azon van, hogy tartsuk távol magunkat ettől, éppen ezért tartja fontosnak a kormány és a honvédelmi minisztérium, hogy honvédelmi haderőfejlesztési programot hajtson végre – közölte Benkő Tibor aki hozzátette: fontos, hogy minél többen támogassák ezt a a kormányzati célkitűzést.

A miniszter az orosz-ukrán háború kapcsán kifejtette: ez nem egy új keletű dolog. – 2014 óta, amikor Oroszország annektálta a Krím-félszigetet, attól kezdve folyamatos feszültségben él Ukrajna, amely érezhette, hogy komoly veszélynek van kitéve – mondta el Benkő Tibor, aki fontosnak tartja, hogy a felek térjenek vissza a párbeszéddel történő béke megteremtésére.

– Az senkinek sem jó, ha háború van. Az mindenki számára valamilyen formában veszteséget jelent és itt elsősorban az emberi áldozatokról beszélek. 

Mi továbbra is azt szeretnénk, hogy fejezzék be ezt a háborút, az öldöklést

– fogalmazott a Benkő Tibor.

A miniszter, aki tizenhat évet szolgált Kiskunhalason páncéltörő tüzérezrednél és 2019-ben a város díszpolgárává választották, Bányai Gábor országgyűlési képviselő meghívására érkezett a halasi fórumra. Benkő Tibor a nap során járt Jánoshalmán is, ahol a helyi és halasi laktanyák egykori dolgozóival, tisztjeivel, tiszthelyetteseivel töltött néhány órát.

Bányai Gábor (jobbra)  Kiskunhalason és Jánoshalmán is vendégül látta Benkő Tibort Forrás: Tapodi Kálmán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában