Galériával

2022.03.28. 18:01

Átadták a megújult polgármesteri hivatalt Lakiteleken

Pályázati forrásból és önerőből valósították meg a beruházást, melynek köszönhetően korszerű környezetet tudtak kialakítani és az informatikai rendszert is megújították.

Vajda Piroska

Balról jobbra: Dr. Szikszai Emőke, jegyző, Lezsák Sándor országgyűlési képviselő, Madari Róbert polgármester és Gulyás Imre, a kivitelező cég vezetője vágták át a szalagot Fotó: Bús Csaba

A polgármesteri hivatal belső felújításával régi adósságát törlesztette a település. A fejlesztésnek köszönhetően a kor igényeinek megfelelő környezetben intézhetik hivatali ügyeiket a lakitelekiek – hangzott el az intézmény hétfői ünnepélyes átadásán. 

Madari Róbert polgármester elmondta, az épület belső felújítását a Magyar Falu Program keretében elnyert 25 millió forintos támogatásból valósították meg.  

Az elnyert összegből és a 12 millió forintos önerőből kicserélték a belső nyílászárókat, a padlóburkolatokat, megújították az informatikai rendszert, illetve szebb és korszerűbb lámpákat szereltek fel. Megszépült a hivatal díszterme is, ahol az esküvőket, nagyobb rendezvényeket tartják. Az irodákat pedig klímákkal is el­látták.

Lezsák Sándor országgyűlési képviselő az átadási ünnepségen úgy fogalmazott, hogy aranykort érlelő időt élünk. Mert ilyen beruházások, fejlesztések az elmúlt évtizedekben nem voltak. És aranykort érlel az idő itt, Lakiteleken. A honatya szerint, a település első épületének megújulásával együtt óhatatlan, hogy az itt dolgozók is mindennap megújuljanak. 

Fontos, hogy legyen bennük erő, lendület és egészség, mert nem mindegy, hogy milyen környezetben és milyen lélekállapotban fogadják az ügyfeleket.

Az országgyűlési képviselő arról is beszámolt, hogy a választókerületbe az elmúlt időszakban 160 milliárd forint érkezett fejlesztésekre a költségvetésből. Ebből 63 milliárd forintot útfejlesztésekre fordítottak.

 

– Jó érzés tudni azt, hogy Lakitelek és térsége több mint 13 milliárd forintot kapott fejlesztésre az elmúlt időszakban. Ezenkívül százmilliós nagyságrendben kaptak támogatást a Népfőiskola Alapítványtól a helyi civil szervezetek és ösztöndíjasok – sorolta a honatya.

 

Végezetül arról beszélt, hogy bár feszültségekkel teli életet élünk, de ha a község házában rend, nyugalom, békesség és megértés van, akkor a bajok nagy részét el tudjuk hárítani. Nem fedjük el a bajt, de nem is növeljük. Lakiteleknek jövője van. És ez a jövő kell, hogy szolgálja az itt élőket, mert nem ok nélkül gyarapodik a település lélekszáma. Vonzó hely Lakitelek. Maradjon az is – foglalta össze Lezsák Sándor. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában