Kék hír

2022.03.08. 12:33

Át kell szervezni a jánoshalmi orvosi ellátást, miután őrizetbe vették a háziorvost

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján a Baranya Megyei Rendőr-­főkapitányság nyomozói a „Mecsek” Közterületi Támogató Alosztály munkatársai­nak segítségével fogták el a jánoshalmi doktornőt és asszisztensét. Védettségi igazolással való visszaéléssel, valamint vesztegetés elfogadásával gyanúsítják őket.

Pozsgai Ákos

Kecskemt, 2021. november 15. Alcs Rita szakorvos beolt egy pcienst a nmet-amerikai fejleszts Pfizer-BioNTech koronavrus elleni oltanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik, emlkeztet adagjval a Bcs-Kiskun Megyei Oktatkorhz oltpontjn Kecskemten 2021. november 15-n. MTI/Bs Csaba

Fotó: Bús Csaba

A településen komoly feladatot jelent majd a háziorvosi ellátás átszervezése, információk szerint a nyugdíjas korú háziorvos valószínűleg később sem fogja visszakapni a praxisát, mely az egyik legnagyobb Jánoshalmán. 

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, a doktornő, valamint asszisztense az elmúlt egy évben közel 2700 oltást rögzített az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér adatbázisába. Számos esetben pénzért cserébe olyan embereket is védettségi igazolványhoz juttattak, akik valójában nem kaptak koronavírus elleni védőoltást. A háziorvos személyesen fogadta a jelentkezőket a rendelőjében, az asszisztense pedig beoltottként rögzítette őket az egészségügyi adatbázisban, így jogosulttá váltak a védettségi igazolványra. 

A háziorvos őrizetbe vételéről a rendőrség közvetlenül tájékoztatott – közölte hírportálunkkal Czeller Zoltán polgármester, aki elmondta, hogy információi szerint a doktornő ellen felmerült alapos gyanú olyan súlyos tételeket tartalmaz, amely alapján várhatóan már nem fogja visszakapni a háziorvosi praxisát, ezért újra kell szervezni a városban a háziorvosi ellátást az érintett körzetben. Jánoshalmán is komoly gondot jelent a háziorvosok pótlása, ezért nem kis feladata lesz az önkormányzatnak a megfelelő átszervezés, amiről a későbbiek során tájékoztatni fogják az érintett háziorvosi körzet pácienseit – mondta el a polgármester. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában