Galériával

2022.03.10. 19:55

A szakrendelővel kapcsolatos probléma is téma volt a dunavecsei közmeghallgatáson

Közmeghallgatást tartott szerdán a dunavecsei képviselő-testület. A rendezvény vendége volt Font Sándor, a térség országgyűlési képviselője, aki a kormány koronavírus-járvánnyal kapcsolatos intézkedéseiről beszélt, kiemelve a magyar gazdaság eredményességét. Vörös Sándor, a település polgármestere a tavalyi beruházások részleteit ismertette, egyben vázolta az idei esztendő legfontosabb feladatait.

Gulyás Sándor

A közmeghallgatáson a tavalyi évi beruházásokról és a szakrendeléssel kapcsolatos problémáról is szó esett Fotó: Gulyás Sándor

Font Sándor beszámolójában kiemelte, a magyar kormány helyesen kezelte a vírushelyzetet, emellett nem engedte meg, hogy összeomoljon a gazdaság. Az intézkedéseknek köszönhetően az Európai Uniós országok közül a magyar gazdaság az élmezőnyben végzett a tavalyi évben.

 

– A soha nem látott arányú növekedésnek köszönhetően lehetőség nyílt a jövedelemadó egy részének visszafizetésére. A családi adó-visszatérítés csaknem kétmillió szülőt érintett, összesen mintegy 600 milliárd forintos támogatást jelentett. Ugyancsak megtörtént a 13. havi nyugdíj folyósítása. Az érintettek így a 80 ezer forintos nyugdíjprémium mellé egy havi nyugdíjat is kaptak – emelte ki a térség országgyűlési képviselője.

Font Sándor elmondta azt is, hogy soha nem kaptak ennyi támogatást a kistelepülések, mint az elmúlt hat esztendőben, mely a lakosság igényeit, az élhetőbb környezet kialakítását szolgálta. 

Az országgyűlési képviselő az orosz-ukrán háború kapcsán kifejtette, a kormány a kezdetektől folyamatosan azon dolgozik, hogy minden menekülő megkapja a megfelelő segítséget.

 

Vörös Sándor, Dunavecse polgármestere beszámolójában felsorolta az elmúlt esztendő eredményeit, egyben vázolta a folyamatban lévő beruházások részleteit, valamint az idei esztendő terveit.

– A pályázati sikereknek, a takarékos gazdálkodásnak köszönhetően az elmúlt években jelentős összeget tudott költeni Dunavecse városa az önkormányzati tulajdonú épületek korszerűsítésére, útépítésre. Jelenleg is több beruházás van folyamatban, folytatódik a csapadékvíz rendszer rekonstrukciója. A kivitelezésre 250 millió forint áll az önkormányzat rendelkezésére. Továbbra is kiemelt feladatunknak tekintjük a belterületi utak rekonstrukcióját, illetve fejlesztését. Tervben van a Petőfi, Rákóczi, Honvéd utca rendbetétele, melynek költségeit pályázati forrásokból kívánjuk fedezni. A tavalyi évben a Magyar Falu Programban elnyert támogatásnak köszönhetően megújult a városközponti járdák egy része. Az óvodák udvarának rekonstrukciós munkái, az új játszóeszközök telepítése ugyancsak tavasszal indul. A szolgálati lakások és a Petőfi Emlékház felújítása már megkezdődött – összegezte az elmúlt időszak történéseit Vörös Sándor.

A csapadékvíz-elvezető rendszer és az útépítések mellett a legnagyobb beruházásnak a város gazdasági-műszaki ellátó és szolgáltató szervezet telephelyének teljes körű felújítása, fejlesztése ígérkezik. 

A költségeket a megyei Terület-, és Településfejlesztési Operatív Program (TOP II.) keretében pályázik az önkormányzat.  Tervben van a könyvtár felújítása, valamint a szakrendelő eszközkészletének bővítése is.

 

A közmeghallgatáson a szakrendelővel kapcsolatban problémaként merült fel, miszerint a pandémia ideje alatt sok kivetnivalót hagyott maga után a telefonos kommunikáció minősége. A felvetésre válaszolva Vörös Sándor polgármester elmondta, a probléma orvoslása érdekében a héttől már az újonnan létrehozott internetes felületen is lehet időpontot kérni. A kifogásolható hangnem kapcsán dr. Pándi Ottó, a rendelőintézet vezetője hozzátette, hogy a dolgozók számára kötelezővé tették a kommunikációs gyakorlatokon való részvételt.

 

A közmeghallgatáson szóba került a fő közlekedési utak állapota. A felvetésre válaszolva Font Sándor országgyűlési képviselő elmondta, a héten elkezdődtek az 52-es út, Kecskemét-Solt közötti szakaszának felújítási munkálatai, az 51-es út rekonstrukciójának előkészítése folyamatban van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában