Galériával

2022.03.08. 17:51

A reményt hirdeti a kecskeméti népkonyha kertje

A Reménység kertje elnevezést kapta a Wojtyla Barátság Központ belső udvara. A kecskeméti népkonyhán kedden avatták fel a kert emléktábláját.

Sebestyén Hajnalka

Felavatták az emléktáblát. Fotó: Sebestyén Hajnalka

A Reménység kertje elnevezés ötletét dr. Pintér Gábor Honduras pápai nunciusának ünnepi gondolatai adták. A Wojtyla Barátság Központ udvari falán tavaly ősszel avatták fel a névadó II. János Pál pápa, Karol Wojtylát megörökítő tűzzománc alkotást. Pintér Gábor köszöntő beszédében nevezte Reménység kertjének a szociális intézmény mediterrán hangulatot árasztó belső kertjét.

 

A wojtylások körében megragadt ez a hangulatos, pozitív tartalmú elnevezés. Így született meg az elhatározás a szívükben, miszerint ez év márciusától emléktábla hirdeti, hogy ez a Reménység kertje. A táblát kedden ünnepélyes keretek között avatták fel. A magasztos esemény fényét Csiszér László keresztény énekes-gitáros, a keceli Új Jeruzsálem Katolikus Közösség Zenei-Dicsőítő szolgálatának vezetője emelte énekes-hangszeres játékával, barátjával, Váradi Tiborral.

 

Farkas Pál, a Wojtyla munkatársa köszöntötte a jelenlévőket. Lévai Jánosné önkormányzati képviselő, tanácsnok reményét fejezte ki, hogy ez a kert egyben a szeretet kertje is lesz. A wojtylás sorsközösséget a vezetés mellett a szegények hite, reménye és a szeretet tartja össze. Ezekben a napokban mindennél fontosabb a szeretet, a remény. Megköszönte a Wojtyla felajánlását, miszerint népkonyhán naponta 10 ukrán menekültet várnak meleg ebéddel, egészen addig, amíg szükséges. 

 

Bajkó Zoltán izsáki plébános szentelte fel az emléktáblát, melyet Lévai Jánosnéval közösen leplezett le. 

 

Farkas Pál a végén elmondta: az emléktáblát Borsos István izsáki kőfaragó készítette, elkészítését Simon Bence támogatta. Továbbá elárulta, hogy a 10 menekült étkeztetése mellett 30 ezer forintot átutaltak a Baptista Szeretetszolgálatnak, a menekültek ellátására. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában