Galériával

2022.03.21. 17:25

A kecskeméti városrendészek és könyvtárosok együtt szedték a szemetet

A Kecskemét Városrendészet hosszú évek óta szemétszedést szervez az erdők világnapján a Csalánosi Parkerdőben. Idén is folytatták a nemes hagyományt, és ezúttal csatlakoztak hozzájuk a kecskeméti Katona József Könyvtár munkatársai is.

Hraskó István

Fotó: Hraskó István

A Városrendészet és a könyvtár összesen közel ötven munkatársa gyülekezett hétfőn a Sasfészek Étterem parkolójában, hogy egy rövid megbeszélést követően kisebb csoportokban elinduljanak  szemetet szedni a Csalánosi erdőben és kerékpárút mellett. Mint Csíkos Imre, a Városrendészet vezetőhelyettese elmondta, az erdők világnapja alkalmából már hosszú évek óta megszervezik ezt az akciót, általában a Csalánosi erdőt tisztítják meg az eldobált kommunális hulladéktól, de tavaly a Milliomodik Hektár erdőben is dolgoztak. 

A mostani megmozdulás különlegessége, hogy a városrendészek a könyvtár munkatársai személyében erősítést is kaptak, így közösen még több szeméttől tudják megszabadítani a zöld környezetet. 

Korábbi évek tapasztalata azt mutatja, hogy egy délelőtt során 700-800 kilónyi szemét is összegyűlhet, de volt olyan év is, mikor végül másfél tonna hulladék volt az eredmény. A zsákokat és a kesztyűket a KEFAG Zrt. biztosította a lelkes önkénteseknek, míg a szemét elszállítását a Városüzemeletési Kft. vállalta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában