Takarítás

2022.03.24. 12:29

A bátaszéki diákok segítségével tisztult meg a gemenci ártér

A „Tavaszi nagytakarítás – Takarítsuk ki együtt a természetet” akcióban a bátaszéki diákok is részt vettek szerdán.

Márton Anna

Fotó: gemenczrt.hu

A diákok is bekapcsolódtak a hulladékmentesítésbe a Gemenci erdőben szerdán délelőtt, ahol a Gemenc Zrt. munkatársaival közel 8 kilométeres szakaszon megtisztították az 55-ös főút menti zöld területet. A Bátaszéki II Géza Gimnázium hetedik osztályos tanulói közel 75 zsák hulladékot gyűjtöttek.

 

A diákok számára a gemenci erdőgazdaság biztosította az ebédet, majd közösen megtekintették a Millenniumi Pavilon állandó kiállítását. Az összegyűjtött hulladékot a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szállította el. A Gemenc Zrt. ezzel a hulladékmentesítéssel csatlakozott az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ 2022. március 21. és 2022. április 22. közötti „Tavaszi nagytakarítás – Takarítsuk ki együtt a természetet” akciójához. A kampányhoz összesen tizenhat állami erdészet, hat nemzeti park, valamint az Innovációs és Technológiai Minisztérium is csatlakozott.

Fotó: gemenczrt.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában