Galériával

2022.03.08. 19:55

A 48-as katonák sírjait szépítették meg a kecskeméti diákok

Közösségi szolgálat keretében tették rendbe a Kandó Kálmán Technikum diákjai a Kecskeméti Református Temetőben található négy 1848-as katonahős sírját kedd délután.

Horváth Péter

A fiatalok a 13. Hadkiegészítő Toborzó Irodájának szervezésében végeztek a sírszépítést Fotó: Bús Csaba

Fotó: BUS CSABA

A nyolc fiatal a 13. Hadkiegészítő Toborzó Irodájának szervezésében, március 15-i nemzeti ünnepünk közeledtével végezte a sírszépítés nemes feladatát. Gáldonyi Sándor őrnagy, az iroda vezetője elmondta, hogy feladatuk a honvédelmi nevelés keretébenbemutatni számukra a honvédség életét és az általa kínált lehetőségeket. 

Ebbe illeszkedik a hadisírgondozás és a honvédelmi nevelés programja, melynek keretében a diákok teljesíthetik 50 órás közösségi szolgálatukat.  

Gáldonyi őrnagy hangsúlyozta, hogy kiváló kapcsolatot ápolnak a református temetővel, Zilahi Kálmán temetővezető és munkatársai nagyban segítik a szolgálat megvalósulását. Az őrnagy kiemelte, hogy a keddi alkalom arra is jó volt, hogy a fiatal generációban is élőn tartsa a ‘48-as hősök emlékezetét. Ehhez két rövid, interaktív történelemóra is hozzájárult: 

Vetéssy Katalin aranydiplomás tanár, nyugalmazott igazgató ükapja, dr. Sárközy István, Kecskemét korábbi alpolgármestere ‘48-as tűzmesterként szolgáló dédapja történetét elevenítette fel a 11. és 12 osztályos tanulóknak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában