Javaslat

2022.02.22. 16:16

Zsigó Róbert felszólalt az Országgyűlésben: Baja legyen újra megyei jogú város

Kedden a Parlamentben felszólalt Zsigó Róbert, Baja és térsége országgyűlési képviselője. Megindokolta beadványát, amit ha megszavaznak, Baja visszakaphatja megyei jogú városi rangját.

Márton Anna

A honatya parlamenti felszólalásában hangsúlyozta, hogy az a célja, hogy Baja város ügye ne lehessen pártpolitikai ügy, és abból ne lehessen kampánytémát csinálni. Zsigó Róbert elmondta, nem igaz, hogy Baját elkerülték a fejlesztések az elmúlt években.

– Sajnálom, hogy voltak olyan baloldali képviselők akik nyilvánvalóan pártparancsra kampánytémává tették Baja megyei jogú városának az ügyét. Az elmúlt négy esztendőben Bajára több mint 17 milliárd forintnyi fejlesztési forrás érkezett. Szintén az elmúlt négy évben a választókerület többi 24 településére több mint 19 milliárd forintnyi fejlesztési forrás érkezett. Munkahelyteremtésre és gazdaságélénkítésre a helyi gazdaság szereplői több mint 10 milliárd forint támogatást kaptak. Ez összesen több mint 46 milliárd forintnyi fejlesztési forrás – hangsúlyozta Zsigó Róbert.

A kormánypolitikus Baja legújabb kori történelmét ismertette és felhívta a figyelmet arra, hogy a közigazgatás átalakítását vonta maga után a Trianoni békediktátum és a kommunista államhatalom által 1950-ben végrehajtott átszervezés. Részletesen ismertette Baja központi szerepét a térségben és hozzátette, hogy az Országgyűlés régi adósságot törleszt azzal, ha a státuszt ismét biztosítja Baja részére. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában