Nevezés

2022.02.27. 15:30

Várják a jelentkezőket a szabadszállási kolbásztöltő fesztiválra

Március 5-én szervezik meg a kolbásztöltő fesztivált Szabadszálláson.

Gulyás Sándor

Fotó: archív-felvétel

Hatodik alkalommal szervezi meg a már hagyományosnak számító kolbásztöltő fesztivált a Kisvárosunkért Egyesület és szabadszállási polgármesteri hivatal. A gasztro-kulturális programot március 5-én tartják meg. 

– A kolbásztöltő verseny megszervezésének ötlete egy baráti beszélgetés közben fogalmazódott meg bennünk. Először csak szűk körben szándékoztuk összemérni tudásunkat. Végül abban maradtunk, hogy ne aprózzuk el dolgot, a háziverseny helyett rendezzünk hagyományőrző fesztivált. Az első évben a „Szabadszállás Város Kolbásza 2015.” címért huszonnyolc, közöttük három vajdasági csapat szállt versenybe. A kiskunfélegyházi Amatőr Királyi Szakácsklub Szabadszállás városának címerét is megformálta kolbászból – emlékezett vissza a kezdetekre Bencze Ildikó alpolgármester, a Kisvárosunkért Egyesület tagja. 

A fesztiválon később Guinness-rekord is született, dr. Simon Tamás nagymester vezette Szabadtűzi Lovagrend tagjai 12,64 méter hosszú, 60 centiméter széles, hatalmas kolbászos langallót készítettek. 

– A négyfős csapatok, baráti társaságok jelentkezését március 1-jéig várjuk, akik a rendelkezésre álló öt kilogramm húsból hagyományos és sajátságos ízesítésű kolbászkülönlegességet készíthetnek. 

A helyszínen előkészített, begyúrt és kisütött kolbászokat szakmai zsűri értékeli Németh József, Venesz-díjas és életműdíjas séf vezetésével. A legkiválóbb csapat értékes jutalmat vihet haza. Az idei fesztiválon is megválasztásra kerül a kolbászkirálynő. A hangulatról a Hooligans együttes, a Giovi Family, Beleznay Endre, a Matyi és a hegedűs, Cozombolis és Ya OU gondoskodik – emelte ki Bencze Ildikó. 

A rendezvény fővédnöke dr. Salacz László országgyűlési képviselő és dr. Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában