Adomány

2022.02.16. 07:00

Új eszközök segítik a szakmai képzést Kiskunfélegyházán

Félmillió forint értékben adományozott különböző eszközöket a Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium részére az OTP Bank a Humanitás Szociális Alapítvány közreműködésével.

Vajda Piroska

Morvai Szilveszter fiókigazgató, Víg-Balogh Annamária (középen) munka­közösség-vezető és Szabó Péterné igazgató Fotó: Vajda Piroska

Az iskola igényeit felmérve összeállított adományt csütörtökön adta át az intézmény vezetőinek Morvai Szilveszter félegyházi fiókigazgató. Hírportálunknak elmondta, az idei év elején országszerte 30 kórház, 18 oktatási intézmény, valamint a Koraszülött Alapítvány részesült a bank támogatásában a Humanitás Szociális Alapítványon keresztül. A támogatás értéke országosan mintegy 200 millió forint, a támogatandó intézményekre a bank régióközpontjai tettek javaslatot, ezzel is elősegítve, hogy az adományok minél jobban illeszkedjenek az helyi igényekhez és szükségletekhez.

Megtudtuk azt is, hogy az oktatási intézményeken és kórházakon kívül az OTP Bank a Koraszülött Alapítványnak 4 millió forint adományt biztosít, támogatva a szervezet koraszülöttmentéssel, valamint a koraszülöttek és gyermekek ellátásával kapcsolatos tevékenységét. Morvai Szilveszter azt is elmondta, hogy a pénzintézet kiemelt figyelmet fordít a társadalmi felelősségvállalásra is, lehetőségeihez mérten részt vesz a járvány okozta károk enyhítésében is, ezért az internetes felületein elérhetővé tette az adományozási funkciót. Ezáltal ügyfeleiknek lehetőségük van támogatni a civil szervezetek és helyi közösségek munkáját.

Szabó Péterné, Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium igazgatójától elmondta, az enyhe értelmi fogyatékossággal élő diákok képzésével foglalkozó tagintézményük, a szakiskola kapta meg az új eszközöket. Itt a diákok burkoló, bőrtárgykészítő, szobafestő, bolti előkészítő, szabó és textiltermék összeállító szakmákat, részszakmákat tanulhatnak. Szakmai képzésüket nagyban segíti a csütörtökön átadott két tablet, varrógép, szabászgép, ollók, dekopírfűrész, ütvefúró és vésőgép.

– Különösen nagy segítség volt számunkra, hogy beszerzést is az alapítvány végezte, így gyorsabban juthattunk hozzá ezekhez hasznos gépekhez. Mivel iskolánkban nagyon sok fajta, sok alapanyagot és eszközt igénylő képzés folyik, az intézményi költségvetésből fejlesztésekre, új gépek vásárlására nem mindig jut forrás – tette hozzá az ­igazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában