Beruházás

2022.02.19. 20:00

Tavasszal három utca felújítását kezdik el Szalkszentmártonon

Mintegy félmilliárd forintot költött fejlesztésre a tavalyi évben a szalkszentmártoni önkormányzat. Megújultak az óvodák, megnyitotta kapuját a minibölcsőde, elkészült a település csapadékvíz-elvezetési programjának első üteme.

Gulyás Sándor

Az önkormányzati tulajdonú ingatlanok, utak felújítása kerül előtérbe az idei évben – emelte ki Gulyásné Horváth Tünde alpolgármester

Fotós: Gulyás Sándor

Idén az önkormányzati tulajdonú ingatlanok, utak felújítására, valamint a játszóterek fejlesztésére helyezi a hangsúlyt a település vezetése. Eredményes esztendőt zárt a szalkszentmártoni önkormányzat, újabb középületek újultak meg a településen, illetve folytatódtak az útépítések. A projektek nagy része a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP), a Magyar Falu Program és a LEADER pályázatain elnyert támogatásból, illetve saját erőből valósultak meg. 

– A legjelentősebb beruházásunk az óvodaprojekt volt. A helyi Bóbita Óvoda telephelyeinek megújítására hatvanötmillió forintot költöttünk. A rendelkezésre álló keretből megvalósult óvodaépületeink energetikai korszerűsítése. Mindkét épületben megvalósult a részleges akadálymentesítés is. Nyolcvanmillió forint jutott a község délnyugati részén található „Körtó” megújítására. A tavasszal kezdődő második ütem a Zrínyi utca és az Újtelep, valamint az Alkotmány utcát és környékét érintik. A beruházás során egy 4000 köbméteres záportározó is kialakításra kerül. A projekt költségeit a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán elnyert 250 millió forint biztosítja – részletezte Gulyásné Horváth Tünde alpolgármester. 

Közel tizenötmillió forint jutott útépítésre, melyet a Magyar Falu Program keretében elnyert támogatás fedezte. Ugyancsak ebből a forrásból újul meg a művelődési ház fűtésrendszere. 

Színpadfedést vásárolt az önkormányzat a TOP „Petőfi kulturális-tematikus útvonal kialakítása Bács-Kiskun megyében” című projekt révén. A beruházás részeként épül meg majd az intézmény udvarán, a régi istálló helyén, egy fedett szín, mely a látogatótér növeléséhez is hozzájárul.

A szalkszentmártoni közfoglalkoztatottak a Start-munkaprogram keretében a község belterületi útjait gondozták, részt vettek az illegális szemétlerakók felszámolásában, valamint a parkolók és a járdák építésében. 

– Idén tovább folytatódik az önkormányzati tulajdonú ingatlanok és utak felújítása. Óvodai játszóudvar, közterületi játszóterek fejlesztésére közel 2 millió, a József Attila utca rekonstrukciójára 17 millió, a polgármesteri hivatal tanácstermének rendbetételére 10 millió forint jut. Kormányhatározat született, hogy a helyi Petőfi Sándor Általános Iskola udvarán B típusú tornaterem épül. A tervek elkészültek. A közbeszerzési eljárást a Beruházási Ügynökség bonyolítja, ha minden jól megy, májusban sor kerül az első kapavágásra 

– tette hozzá Gulyásné Horváth Tünde alpolgármester. 

Tervben van a buszvárók festése, a veszélyes fák kivágása, az utcanévtáblák cseréje, valamint az illegális szeméttárolók felszámolása, ami továbbra is komoly problémát és pluszkiadást jelent az önkormányzat számára. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában