Galériával

2022.02.11. 12:35

Ökumenikus imahetet tartottak Szabadszálláson

A keresztények minden évben a világ minden táján azért gyűlnek össze, hogy imádkozva növekedjenek az egységben. Szabadszálláson kedden és csütörtökön találkoztak a katolikusok és reformátusok, hogy ökumenikus istentisztelet keretében erősödjenek meg a Krisztusba vetett hit egységében.

Gulyás Sándor

Szabadszálláson kedden és csütörtökön találkoztak a katolikusok és reformátusok. Fotó: Gulyás Sándor

Az imahét vezérfonala ebben az esztendőben Máté evangéliumából származó ige: „Láttuk csillagát napkeleten, és eljöttünk, hogy bemutassuk neki hódolatunkat” (Mt 2,2).  Ezen vezérfonal alapján a napkeleti bölcsek történetének egy-egy mozzanata jelenik meg a hallgatóság előtt nyolc napon keresztül, melynek legfőbb üzenete, hogy Isten Jézusban közölt megváltó szeretete egyetemes, ő az egész világ megváltója – mondta el hírportálunk érdeklődésére Süveges-Holczmann Andrea, presbiter. 

Kedden este a római katolikus templomban énekkel szolgált a református gyülekezet énekkara, amely ökumenikus jelleggel működik, mivel katolikus tagjai is vannak. A napkeleti bölcsek történetéből Pálinkás Gyula református lelkipásztor Heródes király nyugtalanságát állította párhuzamba a mai világ nyugtalanságával, amely igyekszik a keresztyén értékeket háttérbe szorítva valami hihetetlen nagy emberi szabadságot megvalósítani. Szükség van hiteles keresztyén családokra, hitvalló gyülekezeti tagokra.

Csütörtökön a református gyülekezeti teremben Tamás Sándor plébános fiatalos lendülettel beszélt az Isten előtti hódolat minőségének fontosságáról, amelyet nem lehet megtenni pusztán megszokásból. 

Elmondta, a három király elment Betlehembe, hogy felkeresse a kis Jézust és hódoljon neki. A mai ember is elmegy a templomba, hogy Istennek tetsző, vallásosságát mutató ember legyen, imádkozik, énekel és mindenben úgy viselkedik, mint egy „jó” keresztény, de utána kimegy a templomból és teljesen máshogy viselkedik. Segítséget, toleranciát, empátiát elutasító, közönyös érzésekkel a betegek, szegények iránt semmit nem érző emberként él tovább. Fontos, hogy türelmesek legyünk egymással, segítsük egymást mindennapjaink nehézségeiben, problémáiban. Mindkét istentisztelet után szeretetvendégség zárta az alkalmakat. A csütörtöki rendezvény vendége volt dr. Salacz László országgyűlési képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában