Adomány

2022.02.01. 13:26

Nyolcmillió forintot gyűjtött össze a három vállalkozó a kecskeméti kórháznak

Szabadszállási Mihály, a Mega-Sped Kft. tulajdonosa hatvanadik születésnapján – felesége ötletére – arra kérte barátait, hogy ajándékozás helyett közösen egy nemes célra gyűjtsenek, konkrétan a kecskeméti megyei kórház alapítványa javára.

Hraskó István

Fotó: Hraskó István

Az ötlet kedvező fogadtatásra talált a születésnapos vendégei körében, és Szabadszállási Mihály felajánlásával együtt összesen 4 millió forint gyűlt össze. Majd Gulyás István, a Félegyházi Pékség Kft. tulajdonos-ügyvezetője és Pápai István, a Bács Security Kft. tulajdonosa további 2-2 millió forinttal egészítette ki az “alapot“, így összesen már 8 milliót tudtak átutalni az intézménynek, ehhez további 4 millió forintot csoportosított át a kórház büdzséjéből dr. Svébis Mihály főigazgató, így végül összesen 12 millió forint jött össze, melyet az általános sebészeti osztály laparoszkópos eszközparkjának fejlesztésére fordítanak.

Mindez kedden derült ki a Mega-Sped telephelyén, ahol ünnepélyesen és jelképesen átadták az adományt a vállalkozók a főigazgatónak és dr. Sikorszki László osztályvezető főorvosnak.

Szabadszállás Mihály azt hangsúlyozta, hogy fontosnak tartja egy olyan cél érdekében összefogni, mellyel sok emberen segíthetnek, egyúttal köszönetet mondott barátainak, hogy mellette voltak a kezdeményezés végigvitelében. 

Gulyás István kijelentette, mindenképpen szerettek volna ahhoz hozzájárulni, hogy a kórház többet tudjon fordítani a nélkülözhetetlen eszközökre, míg Pápai István az összefogást emelte ki. Svébis Mihály főigazgató elmondta, mindhárom vállalkozó barátja évek óta rendszeresen támogatja a kórház alapítványát, Sikorszki László főorvos pedig kijelentette, a betegek minél magasabb szintű ellátása érdekében használják fel az adományt korszerű eszközök, műszerek beszerzésével. 

Fotó: Hraskó István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában