Jótékonyság

2022.02.28. 12:11

Már gyűjtik a tartós élelmiszert és a takarókat a kecskeméti máltaisok Beregszászra

Minden nap 9-től 19 óráig várják az adományokat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kecskeméti csoportjánál, a tartós élelmiszert és a takarókat folyamatosan tervezik kiszállítani a kárpátaljai Beregszászra.

Hraskó István

Fotó: Hraskó István

A Hoffmann János utca 11. szám, a nappali melegedő mellett egy kapun belépve és az udvaron átvágva lehet megközelíteni azt a hétfőn megnyílt raktárhelyiséget, ahol a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kecskeméti csoportja hétfő reggeltől gyűjti a takarókat és a tartós élelmiszert.

Rigóné Kiss Éva kecskeméti csoportvezető elmondta: 

a gyűjtőpont megnyitását Szemereyné Pataki Klaudia polgármester kezdeményezte, hogy minél gyorsabban és koordináltabban tudják összegyűjteni a Kárpátaljára szánt segélyeket 

(a polgármester még pénteken kérte magánszemélyek, civil szervezetek, egyházak, cégek támogatását, együttműködését Kecskemét testvérvárosa, Beregszász megsegítése érdekében).

Fotó: Hraskó István

A gyűjtőponton minden nap 9-től 19 óráig várják az adományokat az önkéntesek. Ezen a héten kizárólag tartós élelmiszereket, azok közül is az azonnal elfogyaszthatókat, így főleg konzerveket, lekvárt, hús száraz árut, kolbászt, szalonnát, mézet, tartós tejet, kekszet, csokoládét gyűjtenek (olajat, lisztet, cukrot és tésztát viszont egyelőre még nem). Nagy szükség van emellett takarókra is.

Fotó: Hraskó István

Az adományokat mikrobuszokkal és kisteherautókkal fogják folyamatosan Beregszászra vinni (szabály szerint egyszerre legfeljebb 3,5 tonnát lehet), ott a helyi polgármester és a szeretetszolgálat beregszászi járási szervezete fogja meghatározni a felhasználását. Várják a felajánlásokat járművekre is, de lényeges, hogy aki a kiszállításban részt venne, érvényes útlevéllel rendelkezzen – hangsúlyozta Rigóné Kiss Éva. Hozzátette: a  szeretetszolgálat a beregszászi önkormányzattal közösen egy mobilpontot is szeretnének létrehozni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában