Galériával

2022.02.07. 17:29

Madárgyűrűzéssel egybekötött családi napot tartottak Kecskeméten

A madárgyűrűzés eszközeivel és indokaival ismerkedhettek meg az érdeklődők a kecskeméti Természet Házában, szombaton - számolt be a programról a szervező Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság a közösségi oldalán.

Mester-Horváth Nikolett

Varga Péter (balra) természetvédelmi őr avatta be a madárgyűrűzés rejtelmeibe az érdeklődőket Fotó: Kiss Mónika

A családi napon Varga Péter természetvédelmi őrtől tudhatták meg a jelenlévők, hogy miért van szükség egyáltalán a madárgyűrűzésre, milyen eszközökkel történik, és hogy is néz ki pontosan a folyamat.

Az igazgatóság kertjében, a Hankovszky-ligetben kihelyezett függönyhálókkal megfogott példányokkal testközelből ismerkedhettek meg az érdeklődők, a szerencsések még a madarak elengedésében is közreműködhettek.

Gyűrűzés közben információkat kaptak az adott fajról, például hogyan lehet megkülönböztetni a széncinegéknél a hímet és a tojót a hasukon látható fekete csík alapján, vagy hogyan határozható meg a fekete rigó kora. 

Zömében széncinegéket fogtak, de akadt a hálóba kék cinege, fekete rigó, erdei pinty és csíz is. A gyűrűzés után a gyerekek hazavihető madárkalácsot készíthettek és különféle madaras játékokban is elmélyülhettek — írja közösségi oldalán az igazgatóság.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában