Galériával

2022.02.04. 11:29

Közel 30 millió forintból újították fel a szolgálati lakást Csátalján

A Magyar Falu Programnak köszönhetően közel 30 millió forintból újulhatott meg a szolgálati lakás Csátalján. Az elkészült ingatlant csütörtök délután mutatták be a sajtó képviselőinek. Az eseményen részt vett Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője is.

Márton Anna

Csütörtökön adták át a felújított ingatlant. Fotó: Márton Anna

Fotó: Márton Anna

Kovács Antal polgármester a sajtóbejáráson elmondta, hogy a több mint kétmillió forint támogatási összegből szobai bútorokat, illetve háztartási kisgépeket vásároltak. 

– A lakás teljes belső felújítása több mint 25 millió forintból valósult meg, ami a teljes festést, mázolást, az összes helyiség padlóburkolat-cseréjét, a fürdőszoba és a konyha teljes felújítását, valamint a konyhabútorok cseréjét is magába foglalja.  A lakás ablakait redőnnyel  árnyékolták, az udvart részben lezárták  kerítéssel  és új kapuval. Megtörtént  az udvar tereprendezése, tavasszal füvesítenek. 

A lakást fogorvosi szolgálati otthonnak szeretné felhasználni az önkormányzat 

– tudtuk meg Kovács Antal polgármestertől.

Az önkormányzat több mint kétmillió forint támogatási összegből szobai bútorokat, illetve háztartási kisgépeket vásárolt. Fotó: Márton Anna

Zsigó Róbert államtitkár, a térség országgyűlési képviselője elmondta, hogy a kormány egyik legfontosabb célja az volt az elmúlt években, hogy fejlessze a kistelepüléseket. Hozzátette, teszik ezt azért, hogy az itt élők is megfelelő színvonalon tudják igénybe venni az állam és az önkormányzat által nyújtott szolgáltatásokat. 

– Az elmúlt években közös munkánk eredményeként, épültek, szépültek településeink. Természetesen van még tennivalónk bőven, de azt azért elmondhatjuk, hogy Csátalján is fontos dolgokat tudtunk elérni az utóbbi években. 

Óvodai játszóteret, orvosi és fogorvosi rendelőt, művelődési házat, könyvtárat és a védőnői szolgálat épületét is felújítottuk. 

Orvosi műszereket és a közterület rendben tartásához szükséges gépeket tudtunk beszerezni. Épp most adtuk át a több mint 50 millió forintból felújított  többtagozatos iskolát. Most pedig átadtuk a közel 30 millió forintból felújított szolgálati lakást – sorolta a honatya. 

A közelgő választásokra vonatkozóan felhívta a figyelmet arra, hogy ilyenkor mindig fokozódik a hangulat és fontos, hogy mindenki őrizze meg józanságát. Mérlegeljen saját belátása szerint.

– Talán nem árulok el titkot, ha elmondom, hogy közeledik a választás, ilyenkor mindig fokozódik a hangulat, éppen ezért fontos, hogy megőrizzük a józanságunkat. Vannak akik azt mondják, hogy a térségben az elmúlt években nem történt semmi, elkerültek bennünket a fejlesztések. Ezzel kapcsolatban azt tudom mondani, hogy 

Bajára 17,3 milliárd forint, vidékre 19, 2 milliárd forint, Csátaljára összesen 483 millió forint érkezett. Ez összesen 36,5 milliárd forint. 

Lehet, hogy ez nem elég, de erre azt mondani, hogy semmi, az egyszerűen hazugság. Önök, csátaljaiak tudják, hogy sok közös munkánk van benne a fejlesztésekben és önöket nem lehet félrevezetni. Továbbra is azért dolgozom, hogy Csátalján is jobb legyen élni. Ebben a munkában továbbra is számíthatnak rám – zárta ünnepi gondolatait Zsigó Róbert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában