Kiskunhalas / Galériával

2022.02.16. 06:45

Kövér László: a Fidesz-KDNP koalíciójának kell megadni az újrázás lehetőségét

Meg kell adni az újrázás lehetőségét, a további felhatalmazást az országgyűlési választáson a Fidesz-KDNP koalíciójának a magunk, a szeretteink és az ország biztonsága érdekében – hangoztatta Kövér László, az Országgyűlés elnöke kedden a Fidesz-KDNP kampánynyitó rendezvényén a Bács-Kiskun megyei 5. számú országgyűlési egyéni választókerületben, Kiskunhalason. Bányai Gábor országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy azért vállalja ötödik alkalommal is a megméretést, mert úgy érzi, fél munkát hagyna hátra és hogy még tud tenni a közösségért.

Pozsgai Ákos

Bányai Gábor országgyűlési képviselő és Kövér László, az Országgyűlés elnöke Kiskunhalason. Fotó: Pozsgai Ákos

Fotó:

A kiskunhalasi Városi Filmszínház megtelt a kormánypárt szimpatizánsaival kedden késő délután. A kampánynyitó rendezvényen Kövér László, az Országgyűlés elnöke, a Fidesz országos választmányának elnöke volt a meghívott vendég. A résztvevők Simó Annamária székelyudvarhelyi énekművész előadásában hallgatták meg és énekelték vele együtt a magyar Himnuszt.

Elsőként Bányainé Móricz Krisztina, Bányai Gábor országgyűlési képviselő felesége lépett a mikrofonhoz, aki az elmúlt év nehéz hónapjairól beszélt, amikor férjét koronavírus-fertőzéssel, életveszélyes ápoltban a kiskunhalasi járványkórházban, majd a szegedi klinikán kezelték. Elmondta, hogy a család hogyan élte meg ezt az időszakot, és hogy az emberek szeretete, ami feléjük áradt, valamint a hit ereje miként segítette őket ebben a nehéz időszakban. Beszélt arról is, hogy kiáll férje újra indulása mellett és bátorítja, támogatja a munkájában.

Kövér László, az Országgyűlés elnöke arra szólított fel, hogy az országgyűlési választáson a Fidesz-KDNP koalíciójának kell megadni az újrázás lehetőségét, a további felhatalmazást, amennyiben biztonságban akarjuk tudni magunkat, szeretteinket és az országot; a gyermekvédelmi népszavazáson pedig nemet kell mondani arra az őrületre, amely Nyugat-Európában folyik.

A házelnök emlékeztetett arra, hogy a Fidesz-KDNP kormány az elmúlt 12 év alatt lezárta a Gyurcsány-féle korszakot, közel egymillió új munkahely jött létre. 

Rendbe tették az ország pénzügyeit, visszavásárolták a Horn és Gyurcsány-korszakban „elkótyavetyélt” nemzeti vagyon jelentős részét. Ha felhatalmazást kapnak a kormányzás folytatására, akkor a még idegen kézen lévő vagyontárgyakat is „visszavonják nemzeti körbe” – tette hozzá.

Emlékeztetett arra is, hogy a koronavírus-válság ellenére a gazdasági növekedés rekordmagas volt, több mint 6 százalék az elmúlt évben. 

Hozzátette: jelentős mértékben sikerült csökkenteni a mélyszegénységben élők számát, és a mélyszegénység fogalma sem azt jeleni már, mint korábban. Sikerült javítani a legszegényebbek életszínvonalán is az ingyenes közétkeztetéssel, hogy ingyenessé tették a tankönyveket, és hogy segély helyett közmunkát kínáltak azoknak, akiknek nem volt piacképes tudásuk vagy nem volt lehetőségük a munkaerőpiacra belépni. Ezzel tisztességes jövedelemszerzési lehetőséget adtak nagyon sokaknak, amit az Európai Unió és az ellenzék is az első pillanattól hevesen ellenzett – fűzte hozzá Kövér László.

A Fidesz választmányának elnöke kitért arra is, hogy megóvták az országot a tömeges migrációtól. A magyar kormány a déli határokra kerítést épített saját költségen, nemcsak Magyarországot, de egész Európát is védve ezzel.

Kövér László emlékeztetett, ha eljön a győzelem, akkor is lesz teendő. „Ebben a küzdelemben nem lehet nyerni, hanem négyévenként újra és újra le kell győzni a baloldalt a választásokon, és ezt a munkát utódainknak is folytatni kell” – fejtette ki.

– Aki velünk van és hisz nekünk, arra szükség van a kampányban, hogy minden voksot, amit meg lehet szerezni a választópolgároktól, azt megkaphassuk és legyőzhessük a liberális fasiszta és kommunista ellenfeleinket, amit nem én mondok, hanem ők mondták magukról – fogalmazott a politikus.

Bányai Gábor kiemelte, hogy az elmúlt négy évben 234 önkormányzati pályázatban vettek együtt részt a polgármesterekkel, minden településen átlagban 10 fejlesztés valósult meg, van, ahol sokkal több. Ezen túl részt vettek az összes állami fenntartású iskola 95 százalékának a felújításában. 

– Kiskunhalason még akad egy-kettő, amit nem teljesen tudtunk felújítani. Az összes középiskola közül már csak egy vár a teljes felújításra, a jánoshalmi Agrárszakképző Központ és az összes egyházi iskola közül, szintén a jánoshalmi egyházi iskola teljes rekonstrukciója várat még magára – tett hozzá.

Kiemelte: „ha nem sikerül nyerünk, akkor tudható jól, nem lesz életünk egyik legfontosabb infrastruktúra fejlesztése, a Budapest–Belgrád vasútvonal felújítása. Megmondták, hogy felrúgják a megkötött szerződéseket, Halason ezzel kampányol a DK, ami kissé pikáns.” – hívta fel a figyelmet a képviselőjelölt, aki szerint az ellenzék győzelme esetén „sem Kelebia, sem Tompa, sem Kisszállás, sem Balotaszállás, sem Halas, sem Pirtó nem részesül ennek a vasútépítés előnyeiből, valamint nem fog megépülni a kiskunhalasi gyógyfürdő sem és a tervezett élelmiszeripari üzemek sem valósulnak meg.

Bányai Gábor, Bács-Kiskun megye 5. számú választókerületének országgyűlési képviselője elmondta, azért vállalta ismét a jelölést, mert úgy érzi, tenni tud a közösségért. Azt kérte a választóktól, azért támogassák, hogy folytatni tudja megkezdett munkáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában