Felújítás

2022.02.20. 08:40

Kezd formát ölteni a megújuló a kiskunhalasi Szentháromság tér

Látványos szakaszához érkezett a felújítás alatt lévő Szentháromság tér, ahol a régi rusztikus sárga köveket is felhasználva kap új formát az úttest.

Pozsgai Ákos

Jelenleg a térkövezés zajlik a Szentháromság téren. Fotó: Pozsgai Ákos

Az alsóvárosi római katolikus templomot körülvevő tér felújítása tavaly augusztusban kezdődött el, a nem várt problémák miatt azonban a kivitelezési munkálatok némileg csúsztak, mostanra azonban már a megújuló úttest körvonalai és új formája is látható. Jelenleg a felszedett régi rusztikus sárga keramitköveket rakják újra a szakemberek. Az új útalap egy, a közművek és a vízelvezető csatornák kiépítése után a korábbinál sokkal maszszívabb, nagyobb teherbírású betonágyazatot kapott, amely jobban bírja majd a megnövekedett forgalmat.

Az elválasztó szegélykövek kiépítése után a megtisztított régi keramitkövek mellé, a megújuló úttest mindkét szélén, félméteres sávban szintén sárga színű, de érdesebb borítású térköveket raknak le, amely a kerékpárosok biztonságos közlekedését szolgálja majd, korábban ugyanis sok panasz volt, főként esős időben vagy télen a csúszós keramitkövekre. Az új technikai megoldással sikerül megőrizni a Szentháromság tér korábbi jellegét, miközben a kerékpárosok is nagyobb biztonsággal tekerhetnek majd az úton

Az önkormányzat a város több részét is érintő átfogó közútfejlesztési program keretében, pályázati forrásból látott hozzá a Szentháromság téri útszakaszok rendbetételéhez, a felújítással várhatóan március végéig készülnek el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában