Állatvédelem

2022.02.09. 13:06

Két kidobott, néhány hetes kiskutyát mentettek meg a fagyhaláltól Kiskunhalason

A város egyik legforgalmasabb útkereszteződése mellett, az Átlós és a Szabadkai út sarkán hagyták sorsukra a kutyakölyköket. Információink szerint a köztéri kamerákkal ellátott kereszteződésben felvétel is készült az illetőről, aki az árokba rakta a kölyköket.

Pozsgai Ákos

Bíró Brigitta a Mázlinak elnevezett kutyussal Fotó: Pozsgai Ákos

Fotó:

A térfigyelő kamera alatt, az esővíz-elvezető árokban, a falevelek alatt találtak rá egy átfagyott kutyakölyökre néhány napja a Szabadkai út és az Átlós utca sarkán, a kiskunhalasi Mancs a Kézben Kutyamentő Alapítvány vette gondozásba a szerencsétlen állatot, egy önkéntesüknél lábadozik.

Egy nappal később az alapítvány elnöke a közösségi oldalon egy felhívásban kért azonnali segítséget, mert egy újabb kutyakölyökről érkezett bejelentés. Őt szintén ebben a kereszteződésben, csak a szemközti árokban találták, így alaposan feltételezhető volt, hogy akár több kutyakölyköt is kivihettek a közeli árkokba, ezért alaposan átvizsgáltuk a környéket, de szerencsére több kölyökre nem találtunk – számolt be a részletekről Bíró Brigitta, a Mancs a Kézben Kutyamentő Alapítvány elnöke, aki nem tudta megmondani, hogy mennyi ideig lehettek a szerencsétlen kis állatok az árokban, de ezekben a napokban az éjszakai hőmérséklet mínusz öt fok körül volt.

Az infúziótól, a meleg kuckótól, a finom eledeltől és a szerető gondoskodástól gyorsan erőre kapott a csöppség, kiderült róla, hogy fiú, és Mázlinak nevezték el a megmentői. Azóta már át is költözött a testvéréhez, akit egy nappal korábban találtak meg, ő a Nadal nevet kapta.

– Mindketten jól vannak ideiglenes gondozójuknál, esznek, isznak, alszanak és egymással játszanak, élvezik az őket körülvevő gondoskodást. Reméljük, hogy a kötelező orvosi vizsgálatok, csipezés és oltások után mielőbb szerető gazdit tudunk találni a számukra – mondta el portálunknak Bíró Brigitta, akitől megtudtuk azt is, hogy a köztérfigyelő kamera rögzítette azt a személyt, aki feltehetően az árokban a sorsukra hagyta a kutyakölyköket. A felvételeket a halasi városháza rendészei elemzik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában