Galériával

2022.02.02. 15:27

Iparcsarnokot és bölcsődeszárnyat adtak át Kerekegyházán

Ünnepélyes keretek között adták át szerdán a kerekegyházi iparterület fejlesztésének újabb ütemét, valamint a Kerekegyerdő Bölcsőde új szárnyát.

Gulyás Sándor

Bölcsődeszárnyat és iparcsarnokot adtak át. Fotó: Gulyás Sándor

Az ünnepség a bölcsődeszárny átadásával kezdődött. A megjelenteket Csorbáné Takács Erika intézményvezető köszöntötte.

– Bölcsődénk életében tavaly két jelenetős esemény történt. Intézményünk tíz éves évfordulóját ünnepeltük, másrészt megépült az új bölcsődeszárny. A kapacitásbővítés lehetővé tette további tizennégy gyermek magas szintű ellátását. A férőhelyszám növelésének köszönhetően csökkent azoknak a száma, akik eddig várólistán voltak. Ez idáig tizenkét gyermek nyert felvételt, a beszoktatások januártól indultak. A bölcsődeszárny átadásnak köszönhetően négy új munkahely is teremtődött – fogalmazott Csorbáné Takács Erika.

Dr. Salacz László országgyűlési képviselő a beruházás részleteiről beszélt. A politikus elmondta, hogy az intézmény új csoportszobával, vizesblokkal, kiszolgálóhelyiségekkel bővült A beruházás költségeit a megyei Település-, és Területfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán elnyert 123 millió forint támogatásból és 8,3 millió forint többlettámogatásból finanszírozta az önkormányzat. Az új csoportszoba tizennégy fővel növeli meg a Kerekegyerdő Bölcsőde kapacitását, így most már 54 gyermeket tudnak fogadni.

Az új létesítmény hozzájárul a város iparának élénkítéséhez

 

– A város 16 hektáros ipari területének fejlesztése saját erőből és a megyei Terület-, és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán elnyert mintegy 430 millió forintból, 64 millió forint többlettámogatásból és az önkormányzat 17 millió forintos önrészével valósult meg, ami magába foglalja a 2200 négyzetméteres ipari csarnok létrehozását, a közvilágítás, és a villamos hálózat bővítését, valamint a tűzi-vízhálózat kiépítését. Az új létesítmény nagyban hozzájárul a térség iparának élénkítéshez, munkalehetőséget biztosít a helyi és a környékbeli lakosoknak egyaránt. A közlekedési feltételek adottak, mivel a közelmúltban elkészült az állami tulajdonban lévő, az 52-es számú főút – Kerekegyháza közötti bekötő rekonstrukciója a magyar kormány támogatásával. Márciusban pedig megkezdődik az 52-es főút Kecskemét- Solt közötti szakaszának felújítása. Mindezeknek a személyforgalomban résztvevők mellett a város határában lévő ipari park létesítményei is haszonélvezői lesznek – emelte ki a kerekegyházi ipari terület fejlesztése kapcsán dr. Salacz László.

Dr. Kelemen Márk polgármester az elmúlt tizenhét esztendő történéseit foglalta össze beszédében.

– A település építésén, fejlesztésén 2006 óta dolgozunk képviselő-társaimmal. Három alappillérre, a munkahelyteremtésre, a köz- és egyéb szolgáltatások fejlesztésére, valamint a lakhatási feltételek javítására, biztosítására helyeztük a legnagyobb hangsúlyt. Ennek köszönhetően a lakosság száma jelentősen megemelkedett. Kiemelt feladatunknak tekintettük a gazdasági élet élénkítését, kiépítettük ipari területünket, tizennyolc hektárnyi területet már eladtunk egy nagybefektetőnek, további területek értékesítése van folyamatban. Emellett fejlesztettük a város úthálózatát, ami az idén folytatódik a magyar kormány támogatásával – hangsúlyozta dr. Kelemen Márk polgármester.

A bölcsődeszárny átadását követően az új iparcsarnokot tekintették meg a projektzáró résztvevői.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában