Galériával

2022.02.24. 06:55

Egy új épületszárnnyal is bővítik a tiszakécskei bölcsődét

Felújítják a régi bölcsőde épületét és két csoport­szobás épületszárnyat építenek hozzá Tiszakécskén. Így ősztől már öt csoportszobában 60 gyermeknek kínálnak férőhelyet. Ezzel párhuzamosan 10 utcában építik ki a csapadékvíz-elvezetést Ókécskén.

Horváth Péter

Tóth János polgármester (balról) mutatta be a baon.hu-nak a felújítás alatt álló bölcsődét. Fotó: Bús Csaba

Két jelentős Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) -pályázat is a megvalósulás szakaszába lépett Tiszakécskén. Két különálló projekt keretében újul meg és bővül a kécskei bölcsőde. Tóth János polgármester elmondta, hogy a régi bölcsődeépület energetikai korszerűsítése mellett egy új épületszárnyat is emelnek. 

– A régi, háromcsoportos épület energetikai korszerűsítésére nyertünk pályázatot, amihez jelentős önerőt rendeltünk, így biztosított az épület szigetelése, fűtési rendszerének cseréje és nyílászárócseréje is – ismertette a felújítás részleteit a polgármester. 

Felújítják a régi tiszakécskei bölcsőde épületét és egy új épületszárnyat is építenek hozzá.

Forrás: Bús Csaba

Tóth János emlékeztetett, hogy Tiszakécske szerencsés helyzetben lévő, növekvő lélekszámú város, évi több mint 110 gyermek születik a településen, és sokak választott otthona is. Ezért felmerült az igény, hogy az eddigi három csoportszobánál több álljon a tiszakécskei családok rendelkezésére, hiszen több család várólistán szerepel. Ezért egy új épületszárny építése mellett döntött az önkormányzat, melyre 314 millió forintot nyert TOP-forrásból. A munkaterületet január végén átadták, és már lebontották az ott álló régi épületet. 

A két új csoportszoba 24 gyermeknek ad helyet, így összesen 60 gyermek elhelyezése lesz megoldott az öt csoportszobás bölcsődében.

 A felújítási és az építési munkák ősszel érnek véget. Tóth János hangsúlyozta, hogy a fejlesztés nagy segítség lesz a munkába visszatérni kívánó családoknak. 

Kiépítik a csapadékvíz-elvezetést Ókécskén

Szintén a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat koordinálása alatt álló TOP-forrásból építenek ki csapadékvíz-elvezetést Ókécske tíz utcájában. A 260 millió forint forrásból 5580 folyóméter nyílt, 300 méter zárt és 44 méter 600 milliméter átmérőjű csatlakozó csatorna építése várható. A csapadékvizet a Holt-Tisza 1-es holtágába vezetik. A beruházás a Fürdő utcát, a Szabolcska utcát, a Katona József utcát, a Kolozsvári utcát, a Thököly utcát, az Alkotmány utcát, a Tompa Mihály utcát, a Kinizsi Pál utcát, a Bocskai utcát és a Szabadka utcát érinti. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában