Galériával

2022.02.28. 20:56

Díjazták a fiatal tehetségek alkotásait Kecskeméten

Dupla diák képzőművészeti pályázat díjátadójának adott helyet hétfőn a kecskeméti Bozsó Gyűjtemény.

Sebestyén Hajnalka

A legjobbakat díjazták. Fotó: Sebestyén Hajnalka

A Házasság hete alkalmából „A család a hozzánk legközelebb eső kórház, a gyerekeink első iskolája, és egyben a legjobb, legszebb öregek otthona is” pápai idézettel hirdetett rajzpályázatot a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület és a fenntartásában működő és a Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház az általános iskola alsó és felső tagozatosainak. A gyermekektől azt várták, rajzolják le azokat a családi emlékeiket, amelyek XVI. Benedek pápa gondolatairól eszükbe jutnak.

Nyolc kecskeméti általános iskolából érkezett 138 gyermekrajzot Zsolczai Balázs festőművész, művésztanár zsűrizte. A legjobb diákok az oklevelek mellett egy-egy vásárlási utalvány kaptak, amelyekből különféle rajzeszközöket vásárolhatnak. A pályamunkákból rendezett tárlat március 6-áig megtekinthető.

A díjátadóval egybekötött kiállítás megnyitóján Engert Jakabné alpolgármester, a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület elnöke köszöntötte a résztvevőket. Zsolczai Balázs zsűri pedig értékelte az alkotásokat. 

A Házasság heti rajzpályázaton a következő eredmények születtek. Az alsó tagozatosoknál első lett Zsoldos Lotti (Arany János Általános Iskola, 4. osztályos tanuló), második Ba Alíz (Szent Imre Katolikus Általános Iskola, 3. osztályos tanuló), harmadik Nyúl Tamás (Hunyadi János Általános Iskola, 3. osztályos tanuló).

A felső tagozatosoknál Nagy Petra (Béke Általános Iskola, 7. osztályos tanuló) alkotását bizonyult a legjobbnak, a sorban követte Gál Jella (Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola, 7. osztályos tanuló), majd Tonté Rikárdó (Béke Általános Iskola, 6. osztályos tanuló).

 

Különdíjat vehetett át Leó del Aguila (Kodály Iskola, 3. osztályos tanuló), Polgár Zita (Arany János Általános Iskola, 4. osztályos tanuló), Sárai Szabó Lilla (Szent Imre Katolikus Általános Iskola, 5. osztályos tanuló) és Mezei Zoé (Szent Imre Katolikus Általános Iskola, 5. osztályos tanuló).

A hétfői kiállításmegnyitón egy másik eredményhirdetés is történt. 

 

Az esélyteremtési iroda második alkalommal kiírt Kamera Família 2. – Mesélő fényképalbum pályázatának legjobb alkotóit is köszöntötték. A család témában meghirdetett felhívással a fiataloktól azt kérték, vessék papírra a nagyszüleiktől hallott történeteket, amelyeket a családi fényképalbumok fellapozgatásakor meséltek. A felhívásra számos pályamunka érkezett a megye több településéről, Kecskemét mellett Kiskunhalasról és Kunbajáról is. A régi korokat idéző fényképekhez fűződő írásokat az esélyteremtési iroda munkatársainak felkérésére a Montázsmagazin alapító szerkesztője, Weninger Endréné Erzsébet értékelte. Bírálata nyomán általános iskola alsó és felső tagozat, valamint középiskola kategóriában helyezést elért diákok jutalma oklevél, „élménybelépő”, könyv és fényképalbum volt.

 

A Kamera Família 2. – Mesélő fényképalbum alkotói pályázat eredménye a következő lett. Az alsó tagozatosoknál 1. helyen végzett Kovácsevics Kitti (Piarista Általános Iskola), második lett Mencel Míra (Arany János Általános Iskola), harmadik Rada Veronika Léna (Kertvárosi Általános Iskola). 

A felső tagozatosoknál Szabó Zalán (Kunbajai Általános Iskola) alkotása lett a legjobb. Második helyen végzett Mencel Milán (kecskeméti Arany János Általános Iskola), harmadikon Mulati Kristóf (Kunbajai Általános Iskola). Különdíjat kapott: Mulati Balázs (Kunbajai Általános Iskola).

 

A középiskolások kategóriájában első helyezést ért el Dobák Dénes (Kandó Kálmán Technikum), második lett Vadkerti-Tóth Roland (a Kiskunhalasi Szilády Áron Református Gimnázium).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában