Sajtótájékoztató

2022.02.11. 12:40

Családok tízezrei kapják meg az adó-visszatérítést Bács-Kiskun megyében

A magyar kormány az elmúlt időszakban hozott intézkedéseiről számolt be a csütörtöki sajtótájékoztatón dr. Salacz László országgyűlési képviselő a szabadszállási Alapszolgáltatási Központban.

Gulyás Sándor

Salacz László országgyűlési képviselő sajtótájékoztatója Szabadszálláson

Fotó: Gulyás Sándor

– A magyar gazdasági növekedés mára a leggyorsabb Európában, ami lehetővé teszi, hogy a kormány visszafizesse a személyi jövedelemadó egy részét. A családi adó-visszatérítés csaknem kétmillió szülőt érint, összesen mintegy 600 milliárd forintos támogatást jelent. A választókerületen belül is több tízezer család kapja vissza az SZJA-t. A postai kézbesítés már a hónap első napjaiban megkezdődött. Ugyancsak ebben a hónapban érkezik meg a 13. havi nyugdíj. Itt a Felső-Kiskunságban is nagyon fontos, hogy a nyugdíjasokat megbecsüljük, ezért is örülünk neki, hogy 80 ezer forintos nyugdíjprémium mellé a teljes egy havi nyugdíjat is megkapják – fogalmazott dr. Salacz László.

A térség országgyűlési képviselője kiemelte, hogy január 1-től nem kell személyi jövedelemadót fizetniük a 25 év alatti fiataloknak, ez 22 százalékos pluszt jelent majd a számukra a jövedelmükben.

– Az első adómentes fizetés februárban érkezik számlájukra. A kedvezmény érvényesítéséhez nem kell külön nyomtatványt kitölteni, azt a munkáltatók automatikusan érvényesítik. A 280 ezer fiatal munkavállalónak átlagosan havi 40 ezer forinttal lesz magasabb a fizetése. A járványhelyzet ellenére az ország gazdasága újra növekedési pályán van. Célunk, hogy minden magyar család, minden generáció érezze mindezt saját életében és boldogulni tudjon – emelte ki Salacz László.

A politikus végezetül emlékeztetett a Gyurcsány-Bajnai kormány idején meghozott negatív intézkedésekre, a 13. havi nyugdíj elvonására, a vizitdíjak bevezetésére, a rezsiemelésre. 

– Április 3-án arról szavazunk, hogy továbbra is olyan nemzeti kormánya lesz Magyarországnak, amely megbecsüli az időseket, vagy visszatér a Gyurcsány-Bajnai korszak, amely lenézte, kisemmizte a nyugdíjasokat, és az országból való távozásra szólította fel a fiatalokat – hangsúlyozta ki Salacz László országgyűlési képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában