Galériával

2022.02.14. 17:25

Az életmentést gyakorolták a kecskeméti katonák

A szakszerű segítségnyújtást és az újraélesztést gyakorolták a kecskeméti 13. Hadkiegészítő Toborzó Iroda munkatársai hétfőn Mosonyi István, a Ceglédi Mentőállomás mentőápolója vezetésével.

Horváth Péter

Fotó: Horváth Péter

Az előírt gyakorlati kiképzés keretében tartott foglalkozáson az iroda minden munkatársa az erre rendszeresített bábun sajátította el és tökéletesítette az artériás vérzéscsillapítás, a mellkaskompresszió és a befúvásos lélegeztetés életmentő készségét.

– Katonaként nagyon fontos, hogy az élet számos területén felkészültek legyünk, melyek közül több a civil életben is alkalmazható. Erre szolgál a rendszeresen végrehajtandó gyakorlati kiképzés is, melynek része az elsősegélynyújtás és az újraélesztés. Az előírások lehetőséget biztosítanak arra, hogy a gyakorlati foglalkozást saját magunk szervezzük meg, így választhattuk meg ennek formáját 

- mondta Gáldonyi Sándor őrnagy, az iroda vezetője. 

Az iroda munkatársai mindannyian jól alkalmazhatóan elsajátították, hogy hogyan biztosítsák azt a helyszínt, ahol bajba jutott valaki, és miként helyezhetik stabil oldalfekvésbe az embert. A gyakorlatban is átvették, hogy mi a teendő újraélesztés esetén: miként vizsgálják meg a beteg életfunkcióit, a légzés és a szívműködés meglétét.

Az iroda összes munkatársa alaposan begyakorolta a műveleteket az erre rendszeresített babán. A foglalkozáson elhangzott, hogy csak annak van esélye a túléslésre és későbbi éleminőség-javulásra, akinél időben megkezdik a szakszerű segítségnyújtást.

Gáldonyi Sándor őrnagy elmondta, hogy a gyakorlati kiképzés számos egyéb készség frissen tartását írja elő, ennek megfelelően terveznek vezetéstechnikai tréninget és KRESZ foglalkozást is tartani a jövőben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában