Baba-mama

2022.02.16. 18:50

Az anyatejes táplálást segítő csoport indult Félegyházán

A kötődő nevelés, az anyatejes táplálás és a természetes szemléletű babagondozás jegyében indult el a közelmúltban az Aranyhold névre keresztelt csoport a Móra Ferenc Művelődési Központban.

Vajda Piroska

A művelődési központ baba-mama szobája minden kismama előtt nyitva áll

Fotó: Vajda Piroska

Az intézményben külön erre a célra alakítottak ki egy baba-mama szobát, amit természetesen azok a kismamák is igénybe vehetnek, akik a művelődési központ más rendezvényeire érkeznek. Itt kellemes környezetben, kényelmesen megetethetik és tisztába tehetik babájukat a látogató édesanyák – tudtuk meg Szunyi Anita dúlától, a csoport házigazdájától. Elmondta, a frissen alakult közösség működtetésében többen is segítik, így például Nagyné Tapod Tímea önkéntes segítő, aki nem mellesleg háromgyermekes édesanya. 

Kiss Veronika, védőnő és önkéntes szoptatási tanácsadó, valamint dr. Sinkó Melinda laktációs szaktanácsadó, pszichoterapeuta, orvos. Szunyi Anita azt is elmondta, hogy a téli időszakban kéthetente, a jó idő beköszöntével pedig minden péntek délelőtt várják a kismamákat és babáikat, de szívesen fogadják a várandósokat is. 

Az Aranyhold csoportot hiánypótló jelleggel indították el a művelődési központban, mert azt tapasztalták, hogy a kismamák sokszor nem tudják, hogy kihez forduljanak problémáikkal. 

Itt viszont szakemberektől és egymástól is tanulhatnak, naprakész információkat kaphatnak, megtapasztalhatják, hogy mások is hasonló gondokkal küzdenek. Ugyanakkor a találkozók jó lehetőséget teremtenek arra, hogy a kismamák és babáik kimozduljanak otthonról, a négy fal közül, közösségben legyenek, kötetlen formában beszélgethessenek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában