Fejlesztés

2022.02.15. 11:53

A jelenlegi jégcsarnok átépítését, bővítését is támogatták Kiskőrösön

Kiskőrösön a lakosság jelentős része – 1081 személy – igazolt sportoló vagy rendszeresen részt vesz a helyi sportegyesületek edzésein. A 14 ezres településen hét klub és egyesület szervezésében úsznak, futballoznak, jégkorongoznak, dzsúdóznak, teniszeznek, kézilabdáznak, lőnek, birkóznak a felnőttek és a diákok.

Barta Zsolt

Filus Tibor Fotó: Barta Zsolt

Az elmúlt évtizedben honosodott meg a jéghoki a városban, miközben ennek nem volt korábban előzménye a településen. Filus Tibor, a helyi önkormányzat kulturális, turisztikai és sportbizottságának elnöke azt mondja, hogy az érdeklődés nagyon jelentős a jeges sportág iránt. Ennek a népszerűsítésében egy székelyföldi származású vállalkozó, Szekeres Károly játszik kiemelkedő szerepet. A klub keretein belül sportolók száma 189, hét csapatban versenyeznek. Látva ezt a hatalmas munkát, a közelmúltban a város elöljárósága egy városrendezési tervben a jelenlegi jégcsarnok átépítését, bővítését támogatta. 

A legnépszerűbb sportág a futball

Az elmúlt év jelentős előrelépést hozott a labdarúgóklub életében. A településen most egy tizenhárom csapatos amatőr­felnőtt-bajnokságban játszanak a helyiek. A Kiskőrösi Labdarúgó Club vállalta, hogy a 14 ezres városban felnőtt amatőr kispályás mérkőzéseket rendezzenek. Ez is több mint 170 embert érint. A klub felügyeletében összesen 416-an sportolnak. Az igazolt játékosok a különböző bajnokságokban és korcsoportokban játszanak, U7-es csapattól a megye I.-es felnőttbajnokságig bezárva. Érdekes, hogy női felnőtt és leány U15-ös csapat is játszik a bajnokságokban.

A városatya elmondása szerint a kézilabda bár igen népszerű, még sincs akkora létszámnövekedés, mint a jéghoki területén. A pandémia miatt az utóbbi időben nehezebb a toborzás. A Covid rávilágított arra, hogy bővíteni kell az edzési lehetőséget. Ezt felismerve egy pályázaton vett részt a város és egy kültéri, műanyag borítású kézilabdapálya építésének a támogatását nyerte el a település. Az összeg 75 millió forint.

A szabadidőközpontban a terület kimérése már elkezdődött. A megépítés után Kiskőrös azt tervezi, hogy lefedi ezt a pályát. Hogy ez milyen anyagi keretek között történik meg, még nem tudni, de a terv megvan, fogalmazott Filus Tibor. Ez egy munkacsarnok lesz edzésekre. A női és a férfiklubban 112 és 120 főt tartanak számon igazolt sportolóként.

A kiskőrösi teniszklubot is megemlítette a városatya. A fejlesztésre egy négyszázmilliós ígérvénnyel rendelkezik a városban. Öltözőépület, kiszolgálóhelyiségek épülhetnek majd, szintén a szabadidőparkban, a kézilabdapálya mellett. Ezzel a fejlesztések sora nem állt meg, mert a futballstadion fejlesztésére 225 millió forintot nyert a város, melyet 25 millióval pótol ki az önkormányzat. A tervek szerint egy fedett részt is építenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában