Galériával

2022.02.05. 12:45

A borotai anyukának gyűjtöttek a bácsalmási süteményvásáron

Szombaton délelőtt tartották meg az idei esztendő első jótékonysági süteményvásárát a bácsalmási piactéren. A befolyt összeggel egy fiatal borotai családot támogatnak.

Juhász Jenő

Népszerű volt a süteményvásár. Fotó: Juhász Jenő

A korábbi internetes felhívásra mintegy huszan jelentkeztek és elkészítették a kedvenc süteményüket, amit jótékonysági célra ajánlottak fel. A vásárlók száma is örvendetesnek mondható, hiszen az árusítás kezdetekor már hosszú sor állt a sandoknál. Az amatőr cukrászok közül négyen: György Renáta, Orcsik Anasztázia, Szarvas Kitti és Szente Ildikó tortasütésre is vállalkozott, amit a facebookon licitre is bocsájtottak. A legmagasabb licitet Szente Ildikó tortája érte el 12 ezer forinttal.

A jótékonysági rendezvényen 160 ezer forint gyűlt össze, amiből a négy torta licit összege 32 ezer forint volt. A szervezők a befolyt összeget egy Borotán élő fiatal anyukának adják át. Hegedűs Katalin Teréz nagyon nehéz helyzetbe került, miután tavaly decemberben elveszítette a férjét. Riki autóbalesetet szenvedett, s így az édesanya egyedül maradt a két gyermekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában