Építkezés

2022.01.18. 07:00

Újra élettel telik meg az egykori óvoda épülete Félegyházán

Hamarosan újra élettel telik meg az egykori óvoda a dr. Holló Lajos utca 11. szám alatt.

Vajda Piroska

Az új épület illeszkedik majd a városképbe Fotó: Vajda Piroska

 A közel kétezer négyzetméter nagyságú, egykori óvoda főútra néző főépülete és a hozzá kapcsolódó melléképület állaga jelentősen leromlott, a tetőszerkezet sérült, az épület oldalfalai több helyen teljesen elrepedtek. Az évek óta üresen álló régi épület helyett a Miasszonyunkról Nevezett Kalocsai Iskolanővérek Társulata teljesen újat épít. 

Az ingatlan értékesítéséről a tavaly év végén döntött a város képviselő-testülete. A határozat szerint hetvenmillió forintos bruttó vételáron vásárolja meg az ingatlant a várostól a Miasszonyunkról Nevezett Kalocsai Iskolanővérek Társulata. 

 

Az ingatlan hasznosításáról szóló előterjesztés szerint a társulat az épület megvásárlását követően nevelési intézményt tervez ott építeni, ami a fenntartásukban működő kiskunfélegyházi Constantinum Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Technikum, Kollégium használatában lesz. Az intézményben jelenleg ugyanis minden maximális kihasználtságú, ugyanakkor további igény merült fel a kollégium bővítésére. Így ennek megfelelően vagy új kollégiumot építenek, vagy a Constantinum Intézmény meglévő kollégiumát bővítik a jelenlegi óvoda helyén, és a megvásárolt ingatlanon pedig új óvodát építenek. Az új óvoda- vagy kollégiumépület a városképbe illő, a környező épületekhez igazodó stílusjegyekkel ellátott terv alapján készül el, amelyet előzetesen a városi főépítésszel egyeztetnek – olvasható a képviselő-testületi előterjesztésben.

Az intézmény folyamatos bővülését jelzi, hogy a társulat 2019-ben egy modern, nyolc tantermes iskolát épített a Jókai utcában a fenntartásában működő Constantinum Intézmény Móra Ferenc Katolikus Általános Iskola alsó tagozatos diákjai számára. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában