Galériával

2022.01.31. 19:55

Újabb készségfejlesztő játékokkal gyarapodott a kiskunfélegyházi Százszorszép Óvoda

A Petőfi Lakótelepen található Százszorszép Óvoda évről évre különleges fejlesztő játékokkal, újszerű kezdeményezésekkel gazdagodik. Ezúttal beltéri mászófal és íráselőkészítő labirintus került a gyerekek fejlődését szolgáló eszköztárukba.

Vajda Piroska

A mászófal fejleszti a gyerekek problémamegoldó képességét és a önbizalmát is

Forrás: Vajda Piroska

Az elmúlt évek alatt az árnyékos, virágos kertes udvar függőkerttel, magaságyásokkal, szabadtéri játékok sorával, rovarhotellel, talpasösvénnyel, zenélő kerítéssel és mászófallal gyarapodott. Tavaly pedig átadtak egy médiakuckót is. Mivel a kültéri mászófal nagyon kedvelt a gyerekek körében, az óvoda vezetése úgy döntött, hogy idén egy beltéri mászófallal is megörvendeztetik őket, így rossz idő esetén sem kell lemondaniuk a mozgás öröméről.

Az új mászófalat, amely az óvoda emeletén kapott helyet, pénteken vehették birtokba a gyerekek – tudtuk meg Fricska Gyöngyitől, az óvoda vezetőjétől. Elmondta azt is, hogy a rendelkezésükre álló pénzügyi keretből további fejlesztő játékokat, mint például íráselőkészítő labirintusokat vásároltak. 

Ezek a falra szerelhető színes, vidám formákat ábrázoló fatáblák segítik az íráshoz szükséges hurkok, vonalak, formák gyakorlását. 

Ugyanakkor a finommotoros mozgás, valamint a szem-kéz koordinációjának fejlesztésére is kiválóan alkalmasak. A játékos formában segítik a harmonikus összerendezett mozgás kialakulását.

De összpontosításra, türelemre is tanítja a gyerekeket – sorolta az igazgatónő hozzátéve, hogy hasonló területeket fejleszt a mászófal is. A falmászás fejleszti a gyerekek problémamegoldó képességét és az önbizalmukat is. A mászásban elért sikerek nyomán a gyerekek megtanulják, hogyan hozzanak gyors és felelősségteljes döntéseket, milyen úton érhetik el leghatékonyabban a céljaikat. Meg kell bízniuk a saját fizikai erejükben és észbeli képességeikben.

Ez magabiztosságot ad a gyerekeknek, ami az életük minden területén megmutatkozik majd. A beltéri mászás különösen jó arra, hogy a gyerekek biztonságos körülmények között fedezzék fel a saját határaikat és képességeiket – hangsúlyozta az óvoda vezetője. Fricska Gyöngyi arról is beszámolt, hogy az óvodások egy egyensúlyozó kötelet is kaptak, ami egyértelműen az egyensúlyérzéküket fejleszti. Azt is elmondta, hogy az intézmény újdonságait az óvoda munkatársainak és a szülőknek köszönhetik. Kiemelte, Lantos Szabolcs, Losonczi Máté és Fábián József munkáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában