Galériával

2022.01.21. 19:55

Új szolgálati járműveket kaptak a császártöltési és a hajósi polgárőrök

A Magyar Falu Program keretében egy új és egy újszerű állapotban lévő gépkocsit kapott a császártöltési és a hajósi polgárőr szervezet. A két egyesület összesen közel 8,6 millió forintot nyert gépkocsi vásárlásra.

Pozsgai Ákos

Két autót kaptak a polgárőrök. Fotó: Pozsgai Ákos

Fotó:

Az új szolgálati járműveket péntek délelőtt adta át a hajósi pincefaluban Bányai Gábor (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő, aki az ünnepélyes átadón elmondta, hogy az elmúlt években nem jutott annyi támogatás a polgárőröknek, mint amennyit megérdemeltek volna, ezért a kormányzat különböző pályázatokon keresztül is segíteni szeretné a polgárőr egyesületek munkáját. Elmondta, hogy a korábbi években nem sok támogatást jutott a polgárőr egyesületeknek, ezért igyekeznek segíteni. 

– Jól felfogott közös érdek a polgárőrség munkája, amit nem lehet elégszer megköszönni, hisz a helyben élők biztonságát részben a polgárőrök szavatolják. A biztonságot adó jelenlétük nélkül más lenne a közérzet Császártöltésen és Hajóson – fogalmazott a képviselő, aki a Városi és Falusi Civil Alap megnyílt pályázati lehetőségeire is felhívta a polgárőrök figyelemét az egyesületek működési költségeinek biztosításához.

Estók Mihályné, Hajósi polgármestere annak a reményének adott hangot, hogy egy minőségi javulást tudnak majd hozni a két polgárőr egyesület munkájába az új szolgálati járművek, hogy továbbra is hatékonyan tudják segíteni a rendőrök munkáját és közreműködni a közbiztonság fenntartásában mindkét település lakosságának a megelégedésére.

Az új szolgálati gépkocsikat mindkét egyesület birtokba is vette és már használja is. 

 

– Az volt a legfőbb szempont, hogy a korábbinál magasabb kategóriás legyen az új autó, mert a szülőterületek, a gyümölcsösök és a környező földes utak megkívánják, hogy egy műszakilag jól felszerelt gépjárművel lássuk el a munkánkat – emelte ki az egyesületi elnök, aki elmondta azt is, hogy új autó felmatricázásának összegét Lakner Gábor, Hajós alpolgármestere finanszírozta az egyesületnek.

Császártöltésen is az országban az elsők között alakult meg a helyi polgárőrség és ma is közel negyven fővel működnek – mondta el Suszter Istvánné, a Császártöltési Polgárőr Egyesület elnöke.Elsősorban a település rendezvényeit biztosítják, az iskolák környékén járőröznek, valamint hétvégi szolgálatot látnak el. Az egyesület egy újszerű állapotban lévő Skoda Yeti gépjárművet tudott vásárolni a Magyar Falu Program keretében nyert közel 4 millió forintból, amit a császártöltési önkormányzat kiegészített.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában