Galériával

2022.01.24. 19:50

Sötétségbe borult két belvárosi utca Kecskeméten

Tucatnyi utcai lámpa nem világít Kecskeméten, a Reile Géza utcában és a Damjanich utcában. Olvasónk azt mondta, már nyolc napja. Az MVM Démász Áramhálózati Kft. kérdésünkre elmondta, folyamatban van a hiba elhárítása.

Hraskó István

Sok közvilágítási lámpa nem működik az Árpádvárosban. Fotó: Hraskó István

– Már nyolcadik napja, tehát január 16-a óta teljes a sötétség. Félelmetes ez így este, nem is megyek ki az utcára. Mondta itt egy szomszéd, hogy ha este pofon vágják azt utcán, azt sem látják, kinek adja vissza – panaszolta el egy Damjanich utcai olvasónk. A nyugdíjas hölgy tudja, többen telefonáltak a szolgáltatónak, írásban is bejelentették a problémát, de semmi tájékoztatást nem kaptak, a közös képviselő sem, hogy mi történt és meddig lesz sötét.

– Történhet ilyen hiba, de szeretnénk tudni, hogy nagy-e baj, meddig kell ezzel számolni, mert így csak találgatni tudunk, és könnyen születnek összeesküvés-elméletek is. Várnánk egy korrekt tájékoztatást – tette hozzá olvasónk.

Hétfőn délután háromnegyed 5-5 óra körül megnéztük a helyszínt és azt tapasztaltuk, hogy a Damjanich utcában valóban nem égnek a lámpák és a Reile Géza utca közepén (Fűrészfogasok mögötti parkolónál) sem működnek, összesen körülbelül egy tucatnyi.

Az  MVM Démász Áramhálózati Kft. hétfő délelőtti megkeresésünkre délután közölte, hogy a jelzett utcákban folyamatban van a közvilágítás helyreállítása.

– A bejelentés napján kollégáink szakaszbiztosító cserével orvosolták a hibát, azonban később kiderült, hogy további beavatkozásra van szükség. Január 25-én ismét kimennek a helyszínre munkatársaink, hogy részletes méréseket végezzenek és megcsinálják a javítást – közölték.

Válaszukban arra is felhívták a figyelmet, az MVM Démász 2017-ben 6 évre szóló közvilágítás fejlesztésről állapodott meg Kecskemét önkormányzatával, ezzel támogatva a város dinamikus fejlődését.

– Kecskemét közvilágításának korszerűsítése a tervezett ütemezésnek megfelelően folyamatos. Ennek részeként az MVM Démász több mint ezer új közvilágítási lámpa szereléséhez épít ki hálózatot Kecskeméten. 

A 2022-ig tartó, több városrészt érintő hálózatfejlesztést a város igényei alapján végzi el társaságunk. 

A hatéves fejlesztés mindkét fél aktív közreműködésével valósul meg: az MVM Démász Áramhálózati Kft. elvégzi a közvilágításhoz szükséges hálózati elemek (kapcsolószál, vezérlő berendezés, mérés kialakítása) kiépítését, az önkormányzat pedig a lámpatesteket helyezi ki – írták.

Azt is hangsúlyozták, a kiemelt területeken a közvilágítási hibabejelentéstől számított 48 órán belül, a város egyéb területein 6 napon belül gondoskodnak a hibajavításról.

Ha bárki közvilágítási hibát tapasztalnak, az alábbi elérhetőségek valamelyikén tudja bejelenteni:

https://mvmlumen.hu/hibabejelento

– telefonon: 06 62 565 881, 4-es menüpont (a nap 24 órájában hívható)

– e-mailben: [email protected]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában