Fejlesztések

2022.01.12. 19:59

Sikeres évet zárt a bátyai önkormányzat

A község annak ellenére is tisztességesen kihasználta lehetőségeit, hogy a 2021-es évben több hullámban tombolt a járvány.

Gábor János

Fekete Csaba polgármester intenzív beruházásokat vár 2022-től Fotó: Gábor János/archív felvétel

Fotó: Gábor János

Fekete Csaba polgármester visszatekintő nyilatkozatában elmondta: elégedett az önkormányzat teljesítményével, hiszen futó pályázatokat sikerült különösebb csúszások nélkül lezárniuk, miközben jutott energia és erőforrás arra, hogy előkészítsenek már idén realizálódó projekteket. 

A községvezető jelezte: 2022-ben célegyenesbe fordul a település sorrendben már negyedik csapadékvíz-elvezető beruházása. Ehhez már a kivitelezőt keresik, és három meglehetősen hosszú szakaszon, az Attila, a Bercsényi és a Mikes Kelemen utcában, valamint két kisebb helyszínen, a Kálvária közelében és a Mészáros Lázár utcában végezhetik majd el.

Szintén erre az évre terveznek egy energetikai jellegű TOP Plusz pályázatot, amelyből különböző intézményeket, például a faluházat, az idősek klubját, a szociális ellátót és az új bölcsődét szerelnék fel napelempanelekkel. 

Mint közölte, megvalósításra vár Bátyán egy szabadidőpark is, ami az elképzelések szerint állandó színpadot, sétányt, stílusos kandelábereket kapna – miután sikerült áttelepíteni az itt futó közműveket. Fekete Csaba megjegyezte: utóbbi beruházáshoz és egyéb terveikhez valószínűleg a JETA, illetve a Magyar Falu Program segítségét fogják kérni, és a pályázatokat még ebben a hónapban be akarják nyújtani. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában