Vádemelés

2022.01.25. 09:41

Részegen elütötte a gyalogost a kecskeméti nő, elvették a jogosítványát, négy órával később újra balesetezett

Vádat emelt a Kecskeméti Járási Ügyészség egy nővel szemben, aki 2020 januárjában zebrán ütött el egy kerékpárját toló asszonyt Kecskeméten. A rendőrök a helyszínen elvették a jogosítványát, de a nő nem sokkal később folytatta az ivást, és pár órával később autójával belerohant egy másik gépkocsiba.

Hraskó István

Két balesetet is okozott néhány óra különbséggel. Fotó: Bács-Kiskun Megyei Főügyészség

Dr. Négyessyné dr. Bodó Marianna, a megyei főügyészség helyettes szóvivője elmondta: a nő 2020. január 27-én a déli órákban bódult állapotban ült autójába. A Nyíri úton haladt, és az egyik zebrán elütött egy, a kerékpárját maga mellett tolva az úttesten áthaladó asszonyt, aki baleset következtében elesett.

Elveszítette az eszméletét és súlyos, életveszélyes koponya-, valamint maradandó károsodás visszamaradása mellett gyógyuló végtag sérüléseket szenvedett.

- A vádlott szervezetében kisebb mennyiségű alkohol mellett központi idegrendszerre ható gyógyszerek is voltak, amelyek együttesen a vezetési képességre hátrányosan hatottak - nyilatkozta a megyei főügyészség helyettes szóvivője.

Néhány órával később ismét autóba ült

 

A nő vezetői engedélyét a rendőrök elvették a helyszínen és vérmintát is vettek tőle. Mindez délelőtt körülbelül 11.30 körül történt. A nő viszont már 13 órakor folytatta az ivást, aztán ismét beült immár törött autójába, és elindult Kecskemétről Soltvadkertre. Ittassága és bódultsága miatt azonban nem tartott kellő követési távolságot és fél 4 körül belerohant egy előtte haladó, kanyarodás miatt lassító személyautóba. Az ütközés következtében személyi sérülés nem történt, de mindkét jármű megrongálódott.

A vádhatóság helyettes szóvivője hozzátettet: a vádlottnak azért is felelnie kell, mert néhány nappal korábban - szintén ittasan - egy szalagkorlátnak ütközött.

 

Fotó: Bács-Kiskun Megyei Főügyészség

Az ügyészség a büntetett előéletű nőt maradandó fogyatékosságot okozó bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntettével és kétrendbeli ittas járművezetés vétségével vádolja. Az ügyészség ezért vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy a bíróság a járművezetéstől is tiltsa el. Ügyében a Kecskeméti Járásbíróság fog döntést hozni.

 

Fotó: Bács-Kiskun Megyei Főügyészség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában