Bács-Kiskun

2022.01.28. 16:34

Rekordszámú jelentkezővel indul az 5letből jövő! hatodik évada

Négy országból, huszonnégy városból összesen hatvan csapat regisztrált az 5letből jövő! játékos vállalkozói vetélkedő hatodik évadára. A nevezők között kecskeméti csapatok is vannak.

baon.hu

Az egyedülálló, középiskolásoknak szóló vállalkozói vetélkedőre tizennégy hazai város mellett (Budapest, Gödöllő, Zalaegerszeg, Nyíregyháza, Pécs, Nádudvar, Eger, Debrecen, Győr, Kaposvár, Baja, Salgótarján, Békéscsaba, Kecskemét) Erdélyből, Felvidékről és a Vajdaságból is neveztek csapatok, hogy közösségi, inspiratív, személyiségfejlesztő formában sajátíthassanak el olyan vállalkozói ismereteket, amelyek a pályaválasztás során is nagy segítséget jelenthetnek számukra. 

A lassan két éve tartó járványhelyzet nap mint nap új kihívások elé állítja a pedagógusokat és a diákokat, ugyanakkor hisszük, hogy talán még sosem volt ekkora szükség az élményalapú, felszabadult játékra, amely egyúttal életre szóló tudást is kínál a fiataloknak 

– fogalmazott Sebestyén-Szalai Anna, a versenyt megálmodó AIPA Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője. – Az 5letből jövő! vetélkedő egyik előnye, hogy szorosabbra fűzi a járvány miatt meglazult baráti kapcsolatokat, erősíti az osztályközösséget, hiszen a diákok egy emberként szurkolhatnak a 3-5 fős csapatoknak, akik elindulnak a versenyen. Ráadásul az online fordulóknak hála akkor is folytatható a játék, ha egy súlyosbodó járványhelyzet miatt újra szigorítások lépnek életbe.

A 2016-ban Kecskeméten debütáló mintaprojekt 2020-ban már országos méretűvé nőtt és az idei évtől kezdve már a 10-11. évfolyamos diákok mellett a 9. és 12. évfolyamosok is jelentkezhettek. 

A versenyzőkre végig izgalmas feladatok és fantasztikus nyeremények várnak. A hat mérföldkőből álló online forduló után a továbbjutó öt csapat pedig egy két napos, tréningekkel, programokkal teli döntőn, szakmai befektetőkből álló zsűri előtt mutathatja be cégötletét, amellyel elnyerheti az 1+1 milliós fődíjat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában