Kitüntetés

2022.01.27. 17:14

Rangos elismerést vehetett át a bajai tanár, dr. Cseh Béla

KÓTA-díjat vehetett át egy neves bajai pedagógus, dr. Cseh Béla.

Rab Rita

Fotó: shutterstock.com/illusztráció

A magyar kultúra napján tartotta idei díjátadó ünnepségét a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége (KÓTA). A nem hivatásos kórus-, zenekari és népzenei élet kiemelkedő képviselőinek a magyar kultúra napja alkalmából nyújtották át a kitüntetést, melyet a díj 2004-es megalapítása óta a szövetség szakmai bizottságainak javaslatai alapján ítél oda a szervezet. 

A KÓTA-díjakat számos különböző kategóriában osztják ki a kiemelkedő eredménnyel végzett művészi munka és a közösségért végzett áldozatos tevékenység elismerésére – idén 14 kategóriában 37 díjazottat ünnepelhettek. 

A díjazottak között egy neves bajai pedagógust is köszönthettek dr. Cseh Béla személyében, aki tanárkategóriában érdemelte ki az elismerést. Dr. Cseh Béla karnagy, címzetes iskolaigazgató, népdalkörvezető a bajai Eötvös József Főiskola Gyakorló Általános Iskolájának címzetes igazgatója, a Gyakorló Iskolák Szövetsége alapító és tiszteletbeli elnöke, az Eötvös József Főiskola generációkat nevelő, gyémánt díszokleveles tanára, a tízszeres Arany Páva minősítésű, 50 éves Sükösdi Népdalkör vezetője. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában