Ítélethirdetés

2022.01.26. 12:00

Összetörte a lopott autót a majsai férfi, amikor a rendőrök elől menekült

A Kiskunhalasi Járásbíróság jármű önkényes elvétele, valamint lopás miatt három év fegyházra ítélt egy 36 éves kiskunmajsai férfit, aki összetört egy lopott autót.

Hraskó István

Fotó: Illusztráció/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A férfi még 2020. augusztus 22-én Kiskunhalason beült egy lezáratlanul parkoló autóba, elindult Bácsalmásra. A rendőrök üldözni kezdték Mohácsnál, és a város külterületén a menekülni próbáló vádlott lesodródott az útról. Az autó összetört, a férfinak nem esett baja, de rács mögé került.

Dr. Sárközy Szabolcstól, a Kecskeméti Törvényszék sajtószóvivőjétől megtudtuk, a vádlottnak más bűncselekmények is voltak a rovásán. 2020 júliusában és augusztusában több udvarba is bemászott, és szerszámokat, háztartási cikkeket, valamint három hagyományos és egy elektromos kerékpárt lopott el, összesen 450 ezer forint értékben. Az egyik lopásnál a testvére volt a cinkosa. A bíróság a vádlottat az egyik vádpont alól (élelmiszerek ellopása) felmentette.

 

A többszörös visszaeső tolvaj  feltételes szabadságra nem bocsátható a büntetéséből. A bíróság a vádlott testvérét 90 nap elzárással sújtotta. Az ítélet egyik vádlott esetében sem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában