Oltási akció szerveznek a Majsai járásban is

Előzetes időpontfoglalás nélkül lehet menni az oltópontokra a Majsai járásban is januárban.

Tapodi Kálmán

Fotó: Bús Csaba

„Az eddigi oltási akciók sikerére és az omikron vírusvariáns magyarországi megjelenésére tekintettel januárban oltási akció lesz a járási székhelyek szakrendelőiben, amikor előzetes időpontfoglalás nélkül és helyszíni regisztrációval lehet majd kérni az oltást” – közölte Kiss Melinda, a Kiskunmajsai Járási Hivatal vezetője. Mint azt megtudtuk: a Helyi Védelmi Bizottság feladata volt az oltási akcióhónap megszervezése, mely keretében a járásszékhely szakrendelője négy héten át oltópontként működik. 

A terv szerint januárban minden csütörtök és péntek délután, valamint szombaton lesz oltási akció a kórházi oltópontokon és járásközponti szakrendelőkben, így Kiskunmajsán a Fő u. 66. szám alatti szakrendelőben. Ekkor előzetes időpontfoglalás nélkül és helyszíni regisztrációval lehet menni oltásra. 

Az első oltási napok január 6–7-én, valamint január 8-án lesznek. A majsai járóbeteg szakrendelőben csütörtöki és pénteki napokon 14–18 óra között, szombatonként 10–18 óra között várják az oltásra jelentkezőket. 

Csólyospáloson a jövő héten tartanak oltási napokat az orvosi rendelőben. Tóth Annamária háziorvos január 14-én 14–18, valamint január 15-én 10–18 óra között várja a pácienseket, akiknek nem kell előzetesen regisztrálni. 

– Az oltakozni szándékozóknak vinniük kell a tajkártyát, személyes okmányokat, és ha van, az előző oltásokról szóló igazolásokat. Kérés, hogy a 12–18 év közöttiek szülői kísérővel jelenjenek meg. Az 5–12 évesek oltására ezen akció keretében nem kerül sor – tájékoztatott Á. Fúrús János polgármester. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában