Pályázat

2022.01.18. 11:25

Nyolc óvodát és két bölcsődét felújítanak Kecskeméten

Egymilliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert el korábban a kecskeméti önkormányzat óvodák és bölcsődék energetikai korszerűsítésére.

Hraskó István

A Lánchíd utcai Aranyhaj bölcsődét is korszerűsítik Fotó: Bús Csaba

 Egy bölcsődénél és egy óvodánál hamarosan kezdődhetnek a munkálatok. A százszázalékos intenzitású pályázat keretében tíz helyszínen összesen tizenkét épületet újítanak fel. Az önkormányzat hangsúlyozta, a projekt célja az épületek hőveszteségeinek csökkentése, növelve ezzel az intézményekben tartózkodó gyermekek és dolgozók komfortérzetét. 

A fejlesztések a Ceglédi úti óvoda három épületét, valamint az Ifjúság úti, a Nyitra utcai, a Forradalom utcai, a Mátis Kálmán utcai, a Szabadkai utcai, a Széchenyi sétányi, a Lánchíd utcai óvodát, valamint a Forradalom utcán található Csipcsirip bölcsődét és a Lánchíd utcai Aranyhaj bölcsődét fogják érinteni. 

Tavaly év végén az önkormányzat megkötötte a Szabadkai utcai óvoda és az Aranyhaj bölcsőde korszerűsítésére vonatkozó vállalkozási szerződéseket. A munkaterületeket már átadták, így hamarosan megkezdődhet a felújítás. A további nyolc helyszín esetében még folyamatban vannak a közbeszerzések, eredményes lezárásuk után várhatóan az idei év második felében mindenhol megindulhat a kivitelezés. 

Az önkormányzattól megtudtuk, a projekt keretében megvalósul valamennyi épület utólagos homlokzat-, magastető- és padlásfödém szigetelése, a homlokzati nyílászárók cseréje, a fűtési rendszer felújítása, emellett napelemes rendszert is telepítenek. A beruházás a remények szerint megoldja az évek óta esedékes állagmegóvási problémákat, csökkenti a költségeket és nem mellesleg környezetbarátabb működést tesz lehetővé.

- A kivitelezés ideje alatt a két nevelési intézménybe járó gyermekeket nem kell máshol elhelyezni. A munkálatok nem zavarják a megszokott, magas színvonalú nevelő-, oktatófeladatok ellátását. Így a kisgyermekeknek és szüleiknek sem kell a megszokott napi rutinból kizökkeni - közölte kérdésünkre az önkormányzat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában