Múltidéző

2022.01.23. 19:13

Nosztalgiával emlékeznek olvasóink a régi szép időkre

Egy újabb kü­lön­le­ges ös­­sze­ál­lí­tást ké­szí­tet­tünk ol­va­só­ink ál­tal be­kül­dött, ré­gi, csa­lá­di, ked­ves fo­tók­ból.

Baon.hu

Ha ön­nek is van olyan ké­pe, mely va­la­mi­ért em­lé­ke­ze­tes és szí­ve­sen meg­mu­tat­ná má­sok­nak is, os­­sza meg ve­lünk. Fon­tos, hogy olyan fel­vé­tel­ről le­gyen szó, mely 2000 előtt ké­szült. A kép­hez rö­vid le­írást is ké­rünk: ki­ket vagy mit áb­rá­zol, hol és mi­kor ké­szült.

A fény­ké­pet el­küld­he­ti pos­tai úton: Pe­tő­fi Né­pe szer­kesz­tő­sé­ge, 6000 Kecs­ke­mét, Bercsényi u. 7., vagy e-mailben a [email protected] cím­re. Mot­tó: Fény­ké­pes múlt­idé­ző (a pos­tai úton ér­ke­zett fo­tó­kat fel­hasz­ná­lás után vis­­sza­küld­jük). A meg­je­le­né­se in­gye­nes. Elő­re is kö­szön­jük!

 

Ballagás Ágasegyházáról Szórád István nyugalmazott tanár, díszpolgár szívesen emlékszik vissza a régi szép időkre a Petőfi Népe hasábjain is. A szerkesztőségünknek beküldött fotó 1979-ben készült Ágasegyházán, a 8. osztály ballagásán. Az alsó sorban a 7. ballagtató osztály látszik. Abban az időben még nagy létszámú osztályok voltak, Olvasónk bízik benne, hogy a jövőben mindez megismétlődik.

Katonák Kecskemétről Kenyeres Dénes nyugállományú alezredes fotója közel százéves. A két világháború között tíz évig Kecskemétre települt a Magyar Királyi 9. honvéd gyalogezred II. zászlóalja. A felvételen középen Jankahídy Géza főhadnagy, több lövészverseny győztese ül bajtársai között.

Családi emlék Kiskunfélegyházáról Bujdosó Imréné Almási Sz. Ilona újabb régi családi fotóval nosztalgiázna. 1970-ben Siófokon nyaraltak férjével és fiúkkal. Nagyon boldog napokat töltöttek el együtt a Balaton partján, ma is szívesen eleveníti fel Olvasónk a csodálatos nyaralást.

Szülinap Lakitelekről Seres Jánosné Polgár Julianna régi fotója közel három évtized távlatába nyúlik vissza, és egy kedves családi pillanatot idéz meg. A kép Polgárné Haludka Juliannát örökítette meg szülinapján.

Futball Kecelről Udvarhelyi István nyugalmazott iskolaigazgató, vasdiplomás pedagógus felvétele az 1980-as években a megyei I. osztályban szereplő keceli csapatot mutatja be. Felső sor (balról): Lajkó András, Kövesdi János, Császár Ferenc, Benedeczki János, Doszpod Ferenc, Rácz Tibor, Laváti György, Zsember János edző, Kecskés Ferenc szakosztályvezető. Alsó sor: Vajda Zoltán, Lajkó Imre, Sendula József, Benedeczki József, Prucser Jenő, Udvarhelyi István technikai vezető.

Diáklányok Páhiról Andrássy Gyula felesége, Makány Mária régi fotójával nosztalgiázna. A házaspár 63 évvel ezelőtt kötött házasságot. Páhin alapítottak családot. E felvétel Máriát örökítette meg iskolástársaival 1953 májusában. Makány Mária (jobbról) mellett Tóth Mária, Tóth Katalin és Szűcs Éva látható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában