Múltidéző

2022.01.16. 11:25

Nosztalgiával emlékeznek olvasóink a régi szép időkre

Egy újabb különleges összeállítást készítettünk olvasóink által beküldött, régi, családi, kedves fotókból.

Sebestyén Hajnalka

Ha önnek is van olyan képe, amely valamiért emlékezetes és szívesen megmutatná másoknak is, ossza meg velünk! Fontos, hogy olyan felvételről legyen szó, amely 2000 előtt készült. A képhez rövid leírást is kérünk: kiket vagy mit ábrázol, hol és mikor készült.

A fényképet elküldheti postai úton: Petőfi Népe szerkesztősége, 6000 Kecskemét, Bercsényi u. 7., vagy e-mailben a [email protected] címre. Mottó: Fényképes múltidéző (a postai úton érkezett fotókat felhasználás után visszaküldjük). A megjelenése ingyenes. Előre is köszönjük!

Családi emlék 

Kiskunfélegyházáról Bujdosó Imréné Almási Sz. Ilona nagyon szeret nosztalgiázni a régi családi fotókkal. Szép emlékeket ébresztenek benne, valahányszor kezébe veszi és nézegeti. Ez az 1981-es felvétel életének egy nagyon kedves pillanatát idézi fel. A családi összejövetelen a Mamát és az Imréket ünnepelték, köztük a tavaly elhunyt, szeretett férjét, valamint fiát.

Édesapa emléke 

Jakabszállásról Szabóné Harkai Erika édesapjára emlékezne e fotóval. Harkai Imre Sándor 1921-ben született, 1992-ben költözött a Teremtőhöz. Szeretett emlékét ma is a szívében őrzi. Ezen a felvételen édesapja és hajdani katonatársai láthatók a kecskeméti sorkatonai szolgálat idején, 1942-ben. Édesapja legelöl fekszik, jobbról.

Katonák 

Kecskemétről Kenyeres Dénes nyugállományú alezredes fotója több mint két évtized távlatába nyúlik vissza. 1999-ben a kecskeméti Szentgyörgyi Dezső Harcászati Repülőezred 2. Dongó Repülő-műszaki üzembentartó század állományának egy csoportja látható a fotón egy MiG-29UB típusú gép mellett. Középen Snaiker Sándor százados, századparancsnok-helyettes áll. A fényképet Olvasónk készítette.

Farsang 

Kecelről Udvarhelyi István nyugalmazott iskolaigazgató, vasdiplomás pedagógus az 1980-as éveket idézné meg e fényképpel. Iskolájukban nagy hagyománya és sikere volt minden évben a farsangi jelmezbálnak. A tanulók szívesen öltöztek jelmezbe és örömmel viselték az álarcot. Olvasónk hozzátette: a vidám mulatság számukra, felnőtteknek is remek kikapcsolódást jelentett.

Zalay Éva

Ágasegyházáról Szórád István nyugalmazott tanár, díszpolgár szívesen emlékszik vissza a régi szép iskolás időkre. Ez a felvétel 1980-ban készült Ágasegyházán, a faluházban, amikor Zalay Éva tanárnő, rajvezető a rajával ünnepi műsort adott nagy sikerrel.

Újságolvasás 

Lakitelekről Seres Jánosné Polgár Julianna ismét saját fotójával nosztalgiázna. Mint ez a 2000-es fotó is mutatja, Olvasónk már akkor is nagyon kedvelte lapunkat, a Petőfi Népét. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában