Önzetlenség

2022.01.24. 11:51

Nem csökken a véradók száma Solton

Múlt hét kedden idén először szerveztek véradást Solton, ahol 51-en nyújtották tű alá a karjukat.

Lencsés P. Anna

Fotó: Illusztráció

Az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt szervezésében ebben az évben első alkalommal várták véradásra a helyieket múlt hét kedden a Vécsey Károly Művelődési Házban. A Magyar Vöröskereszt Kalocsai Szervezetének területi vezetője, Szeitzné Nyírő Csilla elmondta, örömteli, hogy nem csökken a véradók száma Solton. A mostani alkalommal 54-en jelentkeztek, ebből 51-en adhattak vért, amelynek a mennyisége közel 23 liter. A mostani alkalmon két új véradó is volt. 

Tájékoztatásul elmondta, hogy a véradásnál nem feltétel a Covid elleni oltás, és már az oltás utáni napon is lehet adni vért. Aki átesik a betegségen, az a gyógyulás után három héttel jelentkezhet véradásra. 

A területi vezető kiemelte, hogy sok segítséget kapnak a helyiektől. A barátságos helyszín és a szívélyes vendéglátás, illetve a solti művelődési ház dolgozóinak és a Solti Kulturális Egyesület tagjainak pozitív hozzáállása sokat tesz hozzá a véradáshoz. A múlt héten az egyesület két tagja, Nagy Ernőné Marika és Martinkovics Mihályné Ági segített a véradók megvendégelésében. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában