Közlekedés

2022.01.04. 13:24

Nehéz kihajtani Kecskeméten a négysávos útra

Felülvizsgálják a forgalmi rendet az 5-ös főút Törekvés- és Kossuth-lakótelep előtti szakaszát, mert az itt lakók nehezen tudnak kihajtani a főútra a gyorshajtók miatt.

Hraskó István

Nehéz a kikanyarodás. Fotó: Hraskó István

A téma a decemberi képviselő-testületi ülésen került elő. Dr. Fekete Gábor önkormányzati képviselő, a Fidesz–KDNP frakcióvezetője nyújtott be indítványt, melyben leírta: az 5-ös főút Kecskemét és Lajosmizse közötti szakaszán, a Törekvés- és Kossuth-lakótelepről való kihajtás és az oda történő lehajtás nehézséget okoz az ott lakóknak. Mert igaz ugyan, hogy ezen a szakaszon 60 kilométer/óra a megengedett sebesség, de az autósok többsége nem, vagy csak minimálisan lassít a sebességkorlátozó táblák láttán. 

– A folyamatos gyorshajtások miatt a két falu lakossága nem tud biztonságosan kijutni az 5-ös főútra. A helyi lakosságnak ráadásul a nagy része mezőgazdasággal foglalkozik, így az 5-ös főútra a mezőgazdasági gépekkel való kihajtás is a mindennapok része. Ezekkel a gépekkel még nehezebb biztonságosan kikanyarodni a főútra – írta dr. Fekete Gábor indítványában. Kérte, hogy a közelben lakók érdekében vizsgálja meg a városüzemeltetési és -fejlesztési bizottság a forgalmi rendet, és erre február 28-ig kerüljön sor. A képviselő indítványát a közgyűlés elfogadta. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában