Életmentő üveg

2022.01.09. 11:27

Nagy aktivitást mutattak a félegyháziak az adománygyűjtő akcióban

A nagy sikerre való tekintettel folytatódik az Életmentő üveg elnevezésű adománygyűjtő akció Kiskunfélegyházán, így január 10–23. között továbbra is várják a háztartásokban feleslegessé vált üvegeket.

Vajda Piroska

Forrás: Illusztráció/shutterstock.com

A befolyt összeget a koronavírus-világjárvány miatt nehéz helyzetbe került családok támogatására ajánlja fel a Duna–Tisza közi Hulladékgazdálkodási Nonprofit társaság. 

– Hatalmas aktivitást mutattak az üveggyűjtési akcióban a félegyháziak, a nagy sikerre való tekintettel felkért bennünket a félegyházi önkormányzat, hogy hosszabbítsuk meg Életmentő üveg akciónkat. Örömmel teszünk ennek eleget, hiszen vállalatunk elkötelezett a fenntartható fejlődés megteremtése és támogatása iránt, és éppen a társadalmi felelősségvállalás, illetve a környezettudatos szemlélet, a szelektív hulladékgyűjtés és a hasznosítás népszerűsítésének a jegyében hívtuk életre adománygyűjtő kampányunkat – mondta el Agatics Roland, a DTkH Nonprofit Kft. ügyvezetője. 

Az Életmentő üveg kampány keretében továbbra is négy helyszínen – a Fekete Pál sétányon, a korcsolyapálya mellett, a Mikszáth Kálmán utcai víztoronynál, továbbá a Halasi és a Dózsa György utca, illetve a Nefelejcs és a Platán utca sarkán – kialakított gyűjtőpontokon lehet leadni a háztartásokban feleslegessé vált üvegeket. 

A nonprofit szervezet arra is szeretné ráirányítani a figyelmet, hogy az üveg – kevesebb energia- és nyersanyag-felhasználással – száz százalékban hasznosítható, mégis az egyik legkisebb arányban visszagyűjtött csomagolási hulladék. 

Újbóli felhasználásával viszont jelentősen csökkenthetők az előállítás okozta környezeti terhek. 

A 2019-es Életmentő üveg akció során több mint hatszáz tonna üveg gyűlt össze, így a DTkH Nonprofit Kft. három félautomata defibrillátort adományozott Kecskemét intézményei – a Móricz Zsigmond Általános Iskola, a Kadafalvi Általános Iskola, valamint a Piac- és Vásárigazgatóság – számára. 

A kampány idén áprilisban folytatódott. A Közösen egy zöldebb Kecskemétért! címet viselő akció eredményeként a szervezők három levegőtisztító készüléket vásároltak a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ Nonprofit Kft. részére. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában